Interessant:

Samsung Galaxy Skin: flexibel AMOLED-display

nieuws 27 september 2011 om 15:03

Samsung introduceert binnenkort waarschijnlijk de Samsung Galaxy Skin, een superdunne Android-smartphone met een flexibel AMOLED-display. [update]

Volgens The Daily Telegraph is de Samsung Galaxy Skin voorzien van een 8-megapixel camera, een 1,2GHz-processor en een AMOLED-display van 800 x 480 pixels. Het toestel draait waarschijnlijk op de allernieuwste Android-versie: mogelijk op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, of anders op de (nog niet officeel aangekondigde opvolger) Android Jelly Bean. Mogelijk komt er zelfs een geheel nieuwe Android-versie voor onder de naam Android Flexy.

Bijzonder aan de Galaxy Skin is voornamelijk het flexibele AMOLED-display, dat Samsung sinds enige tijd in ontwikkeing heeft. Het speciale materiaal dat hiervoor gebruikt wordt heet grafeen. Dankzij dit flexibele materiaal kan je de Skin zo buigen dat hij op zijn dikste punt slechts 2,5 centimer meet en je hem kan omtoveren tot een polshorloge of zelfs tot een computermuis.

Samsung Galaxy Skin: flexibel AMOLED-display
Samsung Galaxy Skin: flexibel AMOLED-display

Het is nog niet bekend wanneer de Samsung Galaxy Skin officieel wordt aangekondigd.

Update: De Galaxy Skin is geen bestaand model (en zal dat vooralsnog ook niet worden), maar slechts een concept van Yanko Design. Onze excuses.

MobileCowboys