Interessant:

Google overweegt Google Audio muziekdienst

nieuws 22 oktober 2009 om 11:11

Volgens elektronicasite TechCrunch zou Google overwegen om een eigen muziekdienst te lanceren, mogelijk onder de naam Google Audio. [update]

In 2008 introduceerde Google in China een muziekdownloaddienst waarmee het mogelijk is om naar muziek te zoeken en deze gratis te downloaden. De nieuwe muziekdienst van Google zou in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komen. Google zou al bezig zijn om licenties met muziekmaatschappijen voor de dienst af te sluiten.

Het is nog niet helemaal duidelijk of Google Audio een download- of een streaming service wordt. Google Audio (voorlopige naam) zou een directe concurrent zijn voor Apple's enorm populaire iTunes. Bekijk ook een overzicht van Google-diensten die momenteel al wel toegankelijk zijn.

Update: volgens verschillende bronnen begint Google geen eigen muziekdienst, maar zal de zoekmachine wel een muziekplayer bij de zoekresultaten gaan tonen. Zo kan je gelijk in Google zoeken naar nummers, die je vervolgens in online winkels kan kopen.

Update 2: Google heeft de Google Music Search beschikbaar gemaakt in de VS. Hiermee kun je zoeken naar muziek en de nummers online kopen. Het is niet bekend wanneer en of deze dienst naar Nederland komt.

Naschrift: Google Music Beta is in mei 2011 officieel aangekondigd.

TechCrunch