Interessant:

Samsung Galaxy S II heeft SiRFstarIV GPS-chip

nieuws 11 mei 2011 om 10:03

Chip-fabrikant CSR heeft bekendgemaakt de SiRFstarIV GPS-chip voor de Samsung Galaxy S II (i9100) te leveren; de chip biedt een snelle locatiebepaling en voorkomt storing van andere frequenties.

De SiRFstarIV GPS-chip - om exact te zijn: de SiRFstarIV GSD4t - is niet alleen energiezuinig, maar biedt ook een snelle GPS-fix en houdt interfererende (radio)frequenties buiten de deur. De chip bevat namelijk een ingebouwde 'jammer' die automatisch mogelijke storende frequenties opspoort en blokkeert. Er kunnen maximaal acht frequenties 'gezuiverd' worden.

Dit is vooral handig als je de Samsung Galaxy S II in de buurt van andere mobieltjes gebruikt, want straling van allerhande technologie (bijvoorbeeld WiFi, Bluetooth, 3G of grote LCD-schermen) kan voor ruis op het GPS-signaal zorgen. En ruis zorgt er weer voor dat het GPS-signaal minder snel en accuraat is. De externe frequenties worden alleen 'intern' geblokkeerd om ongewenste interfentie te voorkomen; andere mobiele bellers kunnen uiteraard probleemloos hun mobieltje blijven gebruiken.

De Galaxy S II wordt vandaag aan de pers in Nederland getoond. Binnenkort ligt het toestel in de Nederlandse winkels. De S II zal in Nederland geen NFC-ondersteuning bieden.

CSR