Interessant:

Windows Phone 7 (3): Office Hub & Games Hub

nieuws 14 oktober 2010 om 08:32

Deze week kondigde Microsoft officieel het nieuwe mobiele Windows Phone 7-besturingssysteem aan; dit systeem is opgedeeld in zes belangrijke 'Hubs'. In deze serie bespreekt PortableGear alle zes de Hubs.

Windows Phone 7 Hubs
'Hubs' zijn feitelijk toegangsportalen tot de belangrijkste user-elementen in Windows Phone 7. Je kan deze hubs dan ook direct activeren via de kleine vierkantjes ('tiles') op het homescreen van Windows Phone 7. In dit derde deel van deze 3-delige serie bespreekt PortableGear de Office Hub en Games Hub in Windows Phone 7.

Office Hub
De Office Hub is een van de belangrijkste hubs in Windows Phone 7. Dankzij deze hub is Windows Phone 7 ook zeer geschikt voor zakelijke gebruikers. Via de Office Hub kan je op je Windows Phone 7-telefoon Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-documenten bekijken en bewerken. OneNote is een programma dat met de komst van Windows Phone 7 meer in de schijnwerpers staat. Dit aantekenprogramma is dan ook zeer geschikt voor de telefoon, omdat je snel en makkelijk notities ermee maak. Niet alleen door tekst, maar ook met voice-berichten of foto's: OneNote ondersteunt het allemaal. Office-documenten zijn eenvoudig te delen of te synchroniseren met je PC. Tevens wordt Microsoft SharePoint ondersteund. Hiermee zijn documenten via de 'cloud' te synchroniseren en je kan tegelijkertijd met anderen in documenten werken.

Games Hub
Met de Games Hub, die waarschijnlijk helaas pas in de loop van 2011 Nederlandse ondersteuning krijgt, heb je via Windows Phone 7 toegang tot Xbox LIVE. Hier zullen exclusieve Windows Phone 7-games beschikbaar zijn en het is mogelijk om met anderen te spelen via PC of Windows 7 Phone. Tevens worden al je Xbox 360-achievments automatisch geupdatet op de telefoon. Grappig is verder de avatar, bekend van de Xbox 360, die je helemaal naar je eigen smaak kan customizen.

Windows Phone 7 smartphones
De eerste toestellen met het Windows Phone 7-besturingssysteem voor de Nederlandse markt zijn de Samsung Omnia 7, de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7.

Verder lezen...
Windows Phone 7 (1): People Hub & Pictures Hub
Windows Phone 7 (2): Music + Videos Hub & Marketplace Hub

portablegear.nl