Interessant:

Windows Phone 7 (2): Music + Videos Hub & Marketplace Hub

nieuws 13 oktober 2010 om 08:31

Deze week kondigde Microsoft officieel het nieuwe mobiele Windows Phone 7-besturingssysteem aan; dit systeem is opgedeeld in zes belangrijke 'Hubs'. In deze serie bespreekt PortableGear alle zes de Hubs.

Windows Phone 7 Hubs
'Hubs' zijn feitelijk toegangsportalen tot de belangrijkste user-elementen in Windows Phone 7. Je kan deze hubs dan ook direct activeren via de kleine vierkantjes ('tiles') op het homescreen van Windows Phone 7. In dit tweede deel van deze 3-delige serie bespreekt PortableGear de Music + Videos Hub en Marketplace Hub in Windows Phone 7.

Music + Videos Hub
Via de Music + Videos Hub heb je toegang tot de Zune-mediaspeler waarmee je video's kan bekijken en muziek kan beluisteren. Via WiFi is content vanaf je PC automatisch te synchroniseren, zodat je altijd je favoriete media bij de hand hebt. Helaas is de Zune Marketplace in Nederland en Belgie slechts beperkt toegankelijk (mogelijk komt daar in de loop van 2011 verandering in). Via deze service is het mogelijk om films te huren. Digitale muziekverkoop en het onbeperkt streamen van digitale muziek en video's via Zune Pass zijn nog niet in de Lage Landen beschikbaar. Dat deze diensten nog niet naar Nederland en Belgie komen heeft waarschijnlijk te maken met auteursrechten. Het is verder mogelijk om je iTunes-library in Zune te importeren.

Marketplace Hub
Net als de Zune-dienst wordt Microsofts Marketplace, waar je applicaties kan downloaden voor Windows Phone 7, nog niet in Nederland ondersteund; ook hier komt mogelijk in de loop van 2011 verandering in. Niettemin kan je wel via de Amerikaanse versie van Marketplace (Engelstalige) applicaties downloaden. Prettig is dat in de Marketplace ook verschillende applicaties (onder andere voor Xbox LIVE en Zune) zijn te vinden die je eerst kan proberen voordat je ze hoeft te kopen. Je favoriete applicaties zijn op het Start Screen van Windows Phone 7 te zetten, zodat je gelijk toegang tot ze hebt.

Windows Phone 7 smartphones
De eerste toestellen met het Windows Phone 7-besturingssysteem voor de Nederlandse markt zijn de Samsung Omnia 7, de HTC 7 Trophy en de LG Optimus 7.

Verder lezen...
Windows Phone 7 (1): People Hub & Pictures Hub
Windows Phone 7 (3): Office Hub & Games Hub

portablegear.nl