Interessant:

iPhone OS 4.0 met multitasking aangekondigd

nieuws 9 april 2010 om 09:54

Apple heeft iPhone OS 4.0 aangekondigd; deze nieuwste versie van het iPhone-besturingssysteem ondersteunt multitasking, een filemanager en de iBooks ebookreader.

De belangrijkste vernieuwing is dat het nieuwe OS nu eindelijk multitasking ondersteunt. Dat wil zeggen dat je met meerdere applicaties tegelijkertijd kan werken op je iPhone (3GS) of iPad. De multitasking is echter wel beperkt tot zeven door Apple uitgekozen services (waaronder audio, VoIP en push notificaties), omdat anders "de accu te snel leeg" zou zijn.

Nieuw is tevens een filemanager. Hiermee kan je applicaties in categorieen (vergelijkbaar met mappen) opdelen, wat het overzicht ten goede komt. De iBooks ebookreader, die al bekend is van de iPad, komt dankzij het nieuwe OS nu ook naar de iPhone.

Naast het nieuwe iPhone OS 4.0 introduceerde Apple ook iAd, een eigen advertentiemodel voor het iPhone OS. iAd is te integreren met een applicatie, waardoor adverteerders ook gebruik kunnen maken van iPhone-functies als de bewegingssensor en gps-lokalisatie.

Het nieuwe iPhone OS 4.0 komt deze zomer uit en zal alleen beschikbaar komen voor de iPhone 3GS en de iPad. De iPhone 3G zal niet het nieuwe OS ondersteunen.

>>> Naschrift: het eerste toestel met het vernieuwde OSi 4 / iPhone 4.0-besturingssysteem is de iPhone 4, die in juni 2010 werd aangekondigd.

portablegear.nl