Interessant:

iOS 4 update voor iPhone beschikbaar

nieuws 22 juni 2010 om 10:00

Apple heeft het nieuwe iOS 4 beschikbaar gesteld in de iTunes App Store; het vernieuwde besturingssysteem is geschikt voor de iPhone 4, de iPhone 3G/3GS en de iPod touch.

Het nieuwe iOS 4 ondersteunt enkele nieuwe functies, waaronder multitasking, een filemanager en de iBooks ebookreader. Tevens kan je nu de achtergrond van het homescreen veranderen. Handig is verder dat nu ook draadloze Bluetooth-toetsenborden worden ondersteund. In totaal biedt de update "meer dan 100 nieuwe functionaliteiten", aldus Apple.

De iPhone 4 wordt standaard geleverd met het nieuwe besturingssysteem. De update is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 3G en de iPod touch. Niet al deze apparaten ondersteunen echter alle nieuwe functionaliteiten. Multitasking wordt bijvoorbeeld alleen ondersteund door de iPhone 4 en de iPhone 3GS. Ook kan je op de iPhone 3G niet van achtergrond veranderen. Later dit jaar volgt er waarschijnlijk ook een update naar iOS 4 voor de iPad. De iOS 4-update is gratis te downloaden via iTunes. Hiervoor is wel iTunes 9.2 benodigd.

Apple