Interessant:

Neelie Kroes Eurocommissaris ICT en Telecom

nieuws 24 november 2009 om 22:43

De telecom-operators kunnen hun borst namaken: Neelie Kroes, bijnaam 'Nikkelen Neelie', is wederom verkozen tot Eurcommissaris, ditmaal van ICT en Telecom.

Het kabinet wilde aanvankelijk een CDA'er of een PvdA'er als Eurcommissaris voordragen, maar uiteindelijk werd het toch de ervaren VVD'er Neelie Kroes. Naast Eurcommissaris van ICT en Telecom wordt ze ook een van de vice-voorzitters van de Europese Commissie. Premier Balkende noemt de post van ICT en Telecom een 'belangrijke post voor de toekomst'.

Neelie Kroes was eerder vijf jaar Eurcommissaris van Mededinging. In die hoedanigheid verwierf ze de bijnaam 'Nikkelen Neelie': ze legde zonder pardon (record)boetes op aan bedrijven die oneerlijke concurrentie bedreven, ook aan grote bedrijven als Microsoft en chipfabrikant Intel.

Uiteraard hopen velen dat Kroes als Eurcommissaris van ICT en Telecom iets gaat doen aan het woud van ondoorzichtige tariefplannen en de hoge kosten voor mobiel internet in het buitenland. In 2006 zette zich ook al in voor een plafond voor roamingtarieven. Inmiddels zijn er Europese standaarden voor bel- en sms-tarieven.

Financieele Dagblad