Interessant:

Limiet aan kosten mobiel internet

nieuws 3 maart 2010 om 10:01

Mobiele internetters krijgen voortaan een automatische waarschuwing en worden automatisch afgesloten als hun rekening in het buitenland te hoog oploopt; daartoe is een nieuwe EU-regel van kracht.

Neelie Kroes, die enige tijd geleden is aangesteld als EU-commissaris van de Digitale Agenda, heeft deze nieuwe regel bekend gemaakt.

Het kwam tot voor kort regelmatig voor dat mobiele surfers in het buitenland bij thuiskomst een torenhoge telefoonrekening op de deurmat vonden. Deze rekeningen werden veroorzaakt door roaming, het gebruik van buitenlandse providers.

Met de nieuwe EU-regel is het mogelijk een maximumbedrag in te stellen waarvoor je mobiel wil internetten. Als je over dit bedrag heen gaat krijg je een automatische waarschuwing en afsluiting. Met deze regel wil Kroes dat mensen en bedrijven weer meer vertrouwen in mobiel internet in het buitenland krijgen, omdat zo onverwachte torenhoge rekeningen kunnen worden voorkomen.

KPN en Vodafone lieten reeds weten dat je bij hen per sms een maandelijks maximumbedrag van 59,50 euro (dat is inclusief btw) voor mobiel internet in het buitenland kan instellen. Na het bereiken van de limiet word je van het gebruik van internet of e-mail afgesloten tot de eerste dag van de volgende maand.

Vanaf 1 juli dit jaar gaat de limiet van 50 euro automatisch gelden, tenzij je aangeeft dat je daar geen gebruik van wil maken.

mobiel-internet-vergelijk.nl