Interessant:

Verschil HTC One X - One X Plus (X+)

achtergrond 6 oktober 2012 om 15:39

De HTC One X Plus (of One X+) is een geüpdatete versie van de originele HTC One X. PortableGear zet de belangrijkste verschillen op een rij.

De HTC One X Plus (One X+) - die ongeveer zeven maanden na de originele HTC One X is geintroduceerd - heeft zowel qua hardware als software een update gekregen. De veranderingen hebben betrekking op de processor, het geheugen, het besturingssysteem, de interface, de accu en de frontcamera. PortableGear zet de verschillen op een rij.

Processor

De HTC One X Plus heeft dezelfde quad-core NVIDIA Tegra 3-processor als de originele One X, maar de kloksnelheid is omhoog gegaan van 1,5GHz naar 1,7GHz. Daardoor kan je rekenen op nog snellere prestaties, zoals sneller surfen op internet, sneller downloaden en snellere multitasking. Ook games zijn net wat sneller en zien er net wat scherper uit.

Geheugen

De originele HTC One X wordt geleverd met 32GB geheugen, bij de HTC One X Plus is dit verdubbeld naar 64GB. Daarnaast krijg je op beide modellen gratis 25GB Dropbox-geheugen (voor 2 jaar en mits je je registreert voor eind 2013). Op allebei de toestellen ontbreektt een microSD-kaartslot.

Besturingssysteem

De HTC One X Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar de HTC One X draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer officieel ondersteund. De originele One X zal binnenkort een Android 4.1-update ontvangen.

Interface

Net als het besturingssysteem heeft ook de interface van de One X in de Plus-editie een update gekregen. Het origineel maakte gebruik van HTC Sense 4 (een update naar 4.1 is beschikbaar), de One X Plus van HTC Sense 4+. Deze vernieuwde interface beschikt over een nieuwe 'Self Portrait'-modus voor de frontcamera. Hiermee worden gezichten onder verschillende hoeken intuïtief herkend en worden automatisch subtiele verbeteringen gedaan aan de weergave van huid en ogen op fotoportretten. Verder zijn er twee nieuwe weergave-opties in de mediagallerij. Daarmee kan je foto's en video's groeperen afhankelijk van waar en wanneer je ze genoment hebt. In de nieuwe video-hub in HTC Sense 4+ zijn video's op één plaats te verzamelen. De originele One X ontvangt waarschijnlijk tegelijkertijd met de Android 4.1-update ook een update naar HTC Sense 4+, zodat de meeste van deze nieuwe functionaliteiten ook op het origineel beschikbaar komen.

Batterij

De HTC One X Plus is voorzien van een krachtigere accu (2.100 mAh) dan de originele HTC One X (1.800 mAh). Hierdoor kan je rekenen op een langere batterijduur en hoef je het toestel dus minder vaak op te laden.

Camera

De HTC One X Plus heeft aan de achterzijde dezelfde 8-megapixel camera (met LED-flitser en 1080p Full HD-videorecorder) als de HTC One X. Ook alle bijzondere camerafunctionaliteiten, zoals VideoPic (een 6-megapixel foto nemen terwijl je een 720p HD-video opneemt) zijn gebleven. De sensor van de frontcamera op de Plus-editie is echter iets groter: deze is van 1,3-megapixel naar 1,6-megapixel gegaan. De frontcamera's van beide toestellen ondersteunen 720p-videochatgesprekken.

Conclusie

De HTC One X Plus biedt een kleine hardware-upgrade (snellere processor, meer megapixel frontcamera) ten opzichte van de HTC One X. De software-veranderingen zijn groter, maar deze komen binnenkort ook als update voor de originele One X beschikbaar. Als je al een One X in huis hebt, is het daarom niet het geld waard deze in te ruilen voor de Plus-editie. Als je echter nog geen One X hebt aangeschaft en overweegt er eentje te kopen, zit je het beste bij het nieuwe Plus-model.

HTC One X+ vs. One X: verschil
HTC One X+ vs. One X: verschil

portablegear.nl