Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC One X Plus 1 Foto HTC One X Plus 2 Foto HTC One X Plus 3

Inleiding

De HTC One X Plus (ook bekend als HTC One X+) is een upgrade van de voorgaande HTC One X. Dit vernieuwde model biedt snellere prestaties, meer geheugen, een langere accuduur en de nieuwste Android (4.1 Jelly Bean) en HTC Sense (4+) edities, waar het origineel was uitgerust met Android 4.0 en HTC Sense 4. Het 4,7-inch SuperLCD2-display is hetzelfde gebleven. De One X Plus is voorzien van een 1,7-GHz quad-core NVIDIA Tegra 3-processor; de voorgaande editie had dezelfde processor, maar deze klokte 1,5GHz. Daardoor kan je op de Plus-editie van de One X nog sneller surfen op internet, gamen met mooiere beelden en nog sneller downloaden. Het geheugen van de One X Plus is in vergelijking met het origineel verdubbeld van 32GB naar 64GB (niet uitbreidbaar). Dankzij de nieuwe 2.100 mAh batterij is ook de accuduur verbeterd. Android 4.1 biedt uitgebreidere notificaties, verbeterde widgets en recente reisinformatie via Google Now. De vernieuwde HTC Sense 4+ interface is voorzien van een nieuwe 'Self Portrait'-modus op de (1,6-megapixel) frontcamera, waarmee intuïtief gezichten onder verschillende hoeken worden herkend en dat zorgt voor het toepassen van subtiele verbeteringen aan huid en ogen. Twee nieuwe weergavemogelijkheden in de galerij stellen je in staat afbeeldingen en video's weer te geven en ze te groeperen afhankelijk van waar en wanneer ze genomen zijn. Middels HTC Watch 2.0 kan je films kopen en via de nieuwe video-hub in HTC Sense 4+ zijn deze video's op één plaats te verzamelen. De One X Plus ondersteunt USB-host, waardoor je via USB een externe muis of toetsenbord kan aansluiten (hiertoe is wel een USB-host adapter benodigd). Daarnaast is dit model de eerste PlayStation Certified-smartphone die niet van Sony is: dit betekent dat je games kan downloaden in de PlayStation Mobile Store. Net als het origineel beschikt de HTC One X Plus verder over een 8-megapixel met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, de Beats Audio-geluidstechnologie, WiFi, DLNA, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, NFC, GPS en een microSIM-kaartslot. De camera biedt bijzondere functionaliteiten als VideoPic (een 6-megapixel foto nemen terwijl je een 720p HD-video opneemt), videostabilisatie, een slow motion opname- en afspeelmodus, een continu-modus (met één druk op de toets snel 99 afbeeldingen nemen) en Smart Flash (vijf verschillende flitsinstellingen die automatisch worden ingesteld, afhankelijk van de afstand tot het subject).

Verder lezen...

- HTC One X Plus vs. One X: verschil (specs)

Apparaat & afmetingen

De HTC One X Plus is een Android 4.1-smartphone met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,4 x 7,0 x 0,9 centimeter. De HTC One X Plus is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC One X Plus ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de One X Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC One X Plus kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC One X Plus heeft 64 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC One X Plus bedien je middels een touchscreen. De HTC One X Plus heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,6 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC One X Plus is uitgerust met een Super LCD2 kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Super LCD2 is weer een verbeterde versie van Super LCD. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC One X Plus draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One X Plus

Van de HTC One X Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One X Plus is door 10bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het HTC One X Plus testoverzicht de testen

Specificaties HTC One X Plus

Algemeen
ProductHTC One X Plus
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen134,0 x 70,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,7 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag64 GB
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper LCD2
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,6 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB