Interessant:

Huawei P9 en P9 Plus aangekondigd

nieuws 6 april 2016 om 12:18

Vanmiddag heeft Huawei in Londen de P9 en de P9 Plus aangekondigd. De telefoons zijn voorzien van een dubbele camera en blinken uit op cameravlak door de samenwerking met lensfabrikant Leica.

De Huawei P9 en P9 Plus hebben een metalen body en zijn minder dan 7 millimeter dik, waarmee ze dunner zijn dan de iPhone 6s en Galaxy S7. Het metaal van de body is geborsteld en gepolijst en heeft een premium uitstraling.

Huawei P9 - Kleuren
Huawei P9 - Kleuren

De Huawei P9 en P9 Plus zijn voorzien van twee camera's met Leica lenzen. Eén camera, de RGB-camera, legt de kleuren van je foto vast en de andere monochrome camera vangt de details van de compositie. De camera's werken samen om een zo goed mogelijke foto te schieten. De P9 en P9 Plus presteren uitstekend met weinig licht, doordat met de dubbele camera meer licht en detail kan worden vastgelegd dan met een enkele camera.

Huawei P9 - Dubbele camera
Huawei P9 - Dubbele camera

“Huawei is erg enthousiast dat het gebruikers de beste fotografie-ervaring op een smartphone kan geven door de ongeëvenaarde mogelijkheden van Leica, al meer dan honderd jaar wereldleider op het gebied van fotografie, maximaal te benutten" zegt Richard Yu, CEO van Huawei. "Consumenten overal ter wereld gebruiken hun smartphones om miljarden foto's per jaar te maken. Dat maakt fotografie tot een cruciaal onderdeel van de gebruikservaring. P9-gebruikers kunnen nu beelden schieten met een niet eerder vertoonde helderheid, rijkheid en authenticiteit, met een prachtig ontworpen en krachtige smartphone die er fantastisch uitziet en aanvoelt."

De Huawei P9 is voorzien van een 5,2-inch 1080P display en draait op een Kirin 955 2,5 GHz processor. De P9 Plus is, zoals de naam al doet vermoeden, een grotere uitvoering van de P9 en biedt een 5,5-inch scherm met Press Touch. Handig is de dual-IC snellaadoptie op de P9 Plus, waarmee je zes uur beltijd laadt in tien minuten. Bij beide toestellen zijn je privacy en data beschermd door een vingerafdruksensor.

Huawei P9 - Cover
Huawei P9 - Cover

De Huawei P9 en P9 Plus zijn vanaf 16 april verkrijgbaar in Nederland. De P9 komt in twee varianten (3GB RAM + 32GB / 4 GB RAM + 64GB). De P9 Plus komt enkel in een 64GB uitvoering met 3GB RAM. De P9 – 32 GB gaat €599 kosten en de P9 – 64 GB gaat €649 kosten. De P9 Plus (alleen 64 GB) kost €749. De P9 komt in de kleuren wit, zwart, grijs, zilver, goud en roze. De P9 Plus in de kleuren wit, roze, goud en grijs.

portablegear.nl