Interessant:

Beste telefoons 2016 (high-end)

topproducten 30 november 2016 om 13:32

Alle fabrikanten hebben ondertussen hun beste telefoons voor 2016 in de winkel liggen. Wij zetten alle toptoestellen voor je op een rij en geven aan welk toestel je wel en welk toestel je beter niet moet kopen.

2016 is niet het jaar van de grote productinnovaties. Alle toestellen zijn sneller, helderder en krachtiger geworden. Grote innovaties zijn er echter niet geweest, of het moet het niet goed uitgewerkte modulaire design van de LG G5 zijn. Desondanks bestaat de lichting high-end telefoons uit 2016 uit een aantal toptoestellen. Wij zetten de toestellen voor je op een rij.

1a - Samsung Galaxy S7 (edge)

€ 650 / € 730 op 1 juli 2016

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge

De Samsung Galaxy S7 en S7 edge zijn de onbetwiste nummers één van 2016. De toestellen worden door pers in binnen en buitenland geroemd. Allereerst is het design erg fraai. Zeker bij de S7 edge, hoewel daar meteen bij gezegd moet worden dat het edge-scherm niet veel toevoegt en wel fors duurder is. Dat de toestellen weer waterdicht zijn én weer een microSD-kaartslot hebben is natuurlijk ook fijn. Daarnaast zijn het scherm en de camera van ongekend niveau. 

+ Fraai design + Waterdicht + Goede camera

- Toch nog kwetsbaar - edge-schem is mooi maar gimmick

1b - Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus

Met de intoductie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus introduceerde Apple haar topproducten voor najaar 2016 en voorjaar 2017. De nieuwe iPhones hebben een betere camera en zijn waterdicht. De iPhone 7 Plus valt het meest op met een dubbele camera, waarmee je de beschikking krijgt over een tweevoudige optische zoom en een kwalitatief hoogwaardige digitale zoom. Ook de nieuwe kleuren zwart (mat en hoogglans) vallen op.

iPhone 7 / iPhone 7 Plus
iPhone 7 / iPhone 7 Plus

+ Goede (dubbele) camera + Waterdicht + iOS 

- Design verschilt weinig met voorganger - Duur 

2 - Huawei P9

€ 550 op 1 juli 2016

Huawei P9
Huawei P9

De Huawei P9 is het goedkoopste toptoestel in dit overzicht. Meest opvallende feature is de dubbele camera, waarmee je professioneel ogende foto's maakt. Leuk is het scherpte/diepte-effect. Hiermee kan je een gedeelte van je compositie scherpstellen, bijvoorbeeld je huisdier, en de achtergrond laten vervagen. Leuk is dat je de focus na het nemen van de foto nog onbeperkt kan aanpassen. Hoewel de prijs van de P9 € 100 duurder is dan de P8 blijft de P9 een interessante koop. Mocht je overigens geen behoefte hebben aan de dual camera dan kan je altijd nog de P9 Lite overwegen. Grootste minpunt van de P9 is de ietwat kinderachtige EMUI interface, hoewel deze interface ook wel weer zijn voordelen heeft. Overigens went de interface wel.

+ Fraai uiterlijk + Goede camera + Uitstekende vingerafdruksensor

- EMUI interface

3 - HTC 10

€ 700 op 1 juli 2016

HTC 10
HTC 10

De HTC 10 is de duurste telefoon in dit overzicht (op de S7 edge na). De HTC 10 is zonder twijfel de beste HTC telefoon ooit. Gezien de ontwikkeling van HTC mogelijk ook één van de laatste HTC telefoons ooit. Voor audioliefhebbers is de HTC 10 de beste keuze. De ondersteuning van hi-res-audio is zeer goed doorgevoerd. Ook de software op de HTC 10 verdient een vermelding. HTC heeft met zijn eigen HTC Sense interface een hele lichte en vlotte user interface gemaakt zonder overbodige software. Bij andere merken is dat nogal eens anders. Desondanks moet je wel een echte HTC fan zijn om dit toestel te kopen, want de prijs/kwaliteit valt gewoon wat tegen.

+ Fraai + Briljante audio + Lichte software

- Duur - Camera niet zo goed als verwacht

4 - LG G5 SE

€ 600 op 1 juli 2016

LG G5
LG G5

Met de LG G5 introduceerde LG een modulaire telefoon. Middels optionele modules is de functionaliteit van de LG G5 uit te breiden. Helaas heeft LG gekozen voor een halfslachtige oplossing. Allereerst bieden de modules niet veel extra. Zo kan je kiezen voor een grotere accu, wat extra camera knoppen of een hi-res-audio module. De modules zijn ook nog eens lastig te verwisselen. Je moet je G5 uitschakelen en demonteren om een module te gebruiken. Niet handig dus. Als je op zoek bent naar een modulaire telefoon adviseren we je om op de Motorola Moto Z te wachten. De Moto Z heeft een modulair design dat veelbelovend oogt tegen een veel aantrekkelijkere prijs. Toch is de G5 geen slecht toestel. Met name de processor en de camera (dubbele camera met groothoeklens) worden goed beoordeeld.

+ Snelle processor + Fantastische camera + Verwisselbare accu

- Modulair design voegt niet veel toe - Matige bouwkwaliteit

5 - Xperia X / Xperia X Performance

€ 550 / € 699 op 1 juli 2016

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Hekkensluiters in dit overzicht zijn de Sony Xperia X en de Xperia X Performance. Sony heeft ervoor gekozen om de succesvolle en goede Z-serie in te ruilen voor een nieuwe Xperia X-serie. Beide toestellen zijn kwalitatief in orde en zijn ook zeker niet slecht. Alleen die prijs .... Puur kijkend naar de specificaties zijn het eerder toestellen voor het middensegment. Sony positioneert de toestellen echter als toptoestellen met een dito prijs. Qua prijs / kwaliteit zijn deze toestellen dan ook het minst interessant.

+ Fraai uiterlijk + Goed display + Goede camera

- Prijs, prijs, prijs - Gemiddelde specificaties

portablegear.nl