Interessant:

Vijf alternatieven voor de Galaxy Note7

achtergrond 13 oktober 2016 om 15:02

Gisteren besloot Samsung de spontaan ontbrandende Galaxy Note7 permanent uit de verkoop te halen. De technici van Samsung slaagden er namelijk niet in om de problemen onder controle te krijgen. Omdat het toestel nooit meer op de markt komt zetten wij een aantal alternatieven voor dit toestel op een rij.

Samsung Galaxy S7 edge

Blijf je graag dicht bij huis? Dan ligt de Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 edge voor de hand. Deze toestellen lijken erg op de Galaxy Note7. Je mist natuurlijk wel de iris-scanner en de ingebouwde stylus, maar voor de rest krijg je toestellen die erg veel lijken op de Note7 qua techniek, interface en uiterlijk. Overigens werd de iris-scaner in de reviews niet echt heel bijzonder gevonden. Voordeel van de Galaxy S7 en de S7 edge is natuurlijk dat ze goedkoper zijn en daadwerkelijk verkrijgbaar. En, als het goed is, ontploffen ze ook niet.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung Galaxy S7 edge

Apple iPhone 7 Plus

Als je Android gewend bent is de stap naar iOS wel groot. Aan de andere kant is iOS erg gebruiksvriendelijk en leer je het snel. De iPhone 7 Plus is een fantastische telefoon, die als eerste tweevoudige optische zoom biedt in het high-end segment. Het toestel is wel erg duur. Met een vanafprijs van ongeveer 900 euro moet je wel zeker zijn van je zaak. Helaas mis je de stylus.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Google Pixel XL

De Google Pixel XL is het nieuwe vlaggenschip der Android-telefoons. Google heeft op de Pixel XL standaard Android 7.1 geďnstalleerd met een aantal exclusieve features, waaronder de Google Assistant. Met een 5,7-inch scherm is dit toestel met recht een phablet. Handig is de gratis onbeperkte opslag voor foto's en video's op Google Photos. De Pixel XL is wel een aanslag op je portemonnee, met een aanschafprijs van meer dan 900 euro. En je moet nog even wachten, omdat het toestel over enkele weken pas beschikbaar is.

Google Pixel
Google Pixel

Huawei P9 Plus

Wij waren zelf erg te spreken over de Huawei P9. Met name het scherptediepte-effect, dankzij de dubbele camera, is en blijft leuk. De P9 Plus is een grotere variant van dit toestel. De Huawei P9 Plus heeft een 5,5-inch scherm en een snellaadoptie (niet aanwezig op de P9). Met een actuele winkelprijs van rond de 650 euro hou je ook nog wat geld over van je Note7-budget.

Huawei P9 Plus
Huawei P9 Plus

LG Stylus 2

Als je echt een toestel met een stylus wilt dan zou je de LG Stylus 2 kunnen overwegen. Het toestel heeft niet de uitstraling van een S7, Note7 of iPhone 7 Plus, maar biedt wel veel waarde voor een aantrekkelijk bedrag. Voor 254 euro heb je een 5,7-inch smartphone mét stylus en (uniek!) een DAB+ radio. Het toestel is helaas niet zo krachtig en de resolutie is, voor het grote scherm, ook aan de lage kant.

LG Stylus 2
LG Stylus 2

portablegear.nl