Interessant:

TomTom lanceert TomTom City

nieuws 6 april 2016 om 16:18

TomTom heeft TomTom City gelanceerd, een nieuw verkeersinformatieplatform dat live verkeersinformatie levert aan consumenten en verkeersprofessionals. Het platform biedt de uitgebreide verkeersinformatie die TomTom bezit overzichtelijk per stad.

Op TomTom City vind je de realtime verkeersstatus, maar ook de knelpunten gebaseerd op historische gegevens. TomTom City is te vinden op http://city.tomtom.com en toegankelijk vanaf elke computer, tablet of smartphone met internet. Het toont live verkeersinformatie, incidenten en andere data, die gratis beschikbaar zijn voor consumenten en verkeersprofessionals. Er zijn nu 25 steden in achttien landen opgenomen, waaronder Den Haag en Amsterdam. Gedurende het jaar zullen meer steden worden toegevoegd.

TomTom City
TomTom City

TomTom City is gebaseerd op TomTom Traffic, de verkeersinformatiedienst van TomTom navigatiesystemen. Ook is historische data over filedruk verwerkt, die afkomstig is uit onderzoeken zoals de TomTom Traffic Index.

"TomTom City biedt bestuurders en verkeersprofessionals essentiŽle inzichten in de daadwerkelijke verkeersomstandigheden en de knelpunten in de belangrijkste steden", zegt Ralf-Peter Schšfer, de VP van TomTom Traffic. "Dit is een belangrijke stap in onze missie om filevertraging voor alle automobilisten te verkleinen. Met gebruik van de data van 450 miljoen van onze navigatiesystemen wereldwijd hebben we een dienst gecreŽerd die steden en automobilisten kan helpen om samen het wegennet optimaal te gebruiken."

Met toenemende aantalleen autoís op de weg in de komende jaren en de opkomst van de zelfsturende auto, biedt TomTom City nieuwe manieren om met mobiliteit in steden om te gaan. Zowel automobilisten als verkeersprofessionals kunnen slimmere beslissingen nemen, filevertraging vermijden en zo verkeersopstoppingen voor iedereen verminderen.

In 2007 introduceerde TomTom de dienst Traffic, de eerste realtime verkeersdient ter wereld. Onlangs breidde TomTom HD Traffic nog uit. Met TomTom City komt de verkeersinformatie voor meer gebruikers beschikbaar.

portablegear.nl