Interessant:

Android 5.1 Lollipop: wat is nieuw

achtergrond 11 maart 2015 om 10:13

Google heeft versie 5.1 van Android Lollipop uitgerold. Deze Lollipop-update verbetert de stabiliteit en prestaties en biedt enkele nieuwe functionaliteiten.

Google belooft dat Android 5.1 Lollipop ten opzichte van Android 5.0 Lollipop meer stabiliteit en verbeterde prestaties biedt. Verder zijn standaard nieuwe functionaliteiten, zoals support voor meerdere SIM-kaarten, Device Protection en HD Voice (voor compatibele telefoons) ingebouwd.

De ondersteuning van meerdere SIM-kaarten, wat onder meer handig kan zijn als de telefoon door meerdere familieleden wordt gebruikt, was voorheen niet standaard ingebouwd in Android. Met de nieuwe functie Device Protection blijft je Android 5.1-toestel locked, totdat je met je Google-account inlogt - zelfs als iemand de fabrieksinstellingen reset. Deze functie komt beschikbaar 'voor de meeste Android 5.1-smartphones en -tablets' en voor de huidige Nexus 6 en Nexus 9.

HD Voice-bellen, voor heldere audiogesprekken, komt ook beschikbaar voor toestellen die compatibel zijn met Android 5.1 (zoals de Nexus 6) en deze technologie ondersteunen. Tot slot biedt Android 5.1 Lollipop de mogelijkheid om in te loggen op WiFi-netwerken en controle te hebben over Bluetooth-verbonden apparaten direct vanuit de Quick Settings.

Android 5.1 Lollipop
Android 5.1 Lollipop

Android Official Blog