Interessant:

Apple Watch verschijnt 24 april

nieuws 11 maart 2015 om 09:56

Apple heeft bekendgemaakt dat de Apple Watch vanaf vrijdag 24 april verkrijgbaar is in AustraliŽ, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Nederland is nog niet genoemd.

De Apple Watch biedt verschillende nieuwe technologieen, waaronder het Digital Crown-draaiwieltje, een innovatieve manier van vloeiend scrollen, zoomen en navigeren zonder het zicht op het display te belemmeren. Het Retina-display met Force Touch kan onderscheid maken tussen aantikken en indrukken, waardoor de juiste regelaars snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. De nieuwe Taptic Engine geeft een discreet tikje op je pols als je een melding of bericht ontvangt.†Via Digital Touch kun je met Apple Watch op allerlei nieuwe manieren communiceren, bijvoorbeeld door te tikken of door een tekeningetje of zelfs je hartslag te versturen.†

Apple Watch met Digital Crown-draaiwieltje
Apple Watch met Digital Crown-draaiwieltje

Je kunt de Watch naar wens aanpassen met allerlei wijzerplaten, van traditioneel analoog zoals Chronogaaf, tot Modulair waarop veel informatie past of Beweging, met prachtige vlinders en kwallen. Apple Watch laat niet alleen zien hoe laat het is, maar bevat ook speciale functies op de wijzerplaat, die in vaktaal bekendstaan als complicaties. Denk bijvoorbeeld aan de zonsopkomst en zonsondergang, afspraken in de agenda of het dagelijkse activiteitenniveau. Als je vanaf de wijzerplaat omhoog swipet, krijg je een overzicht te zien van je belangrijkste gegevens, zoals het weerbericht, je locatie of de muziek die je luistert.

De Activiteit-app geeft een eenvoudige grafische weergave van je dagelijkse activiteit door middel van drie ringen. De ringen geven aan hoeveel calorieŽn je hebt verbrand, hoelang je je stevig hebt ingespannen en hoe vaak je opstaat na een tijd te hebben gezeten. In de Workout-app zie je gedetailleerde meetgegevens voor de populairste soorten lichaamsbeweging, zoals wandelen, hardlopen en fietsen.†Apple Watch maakt gebruik van geintegreerde sensoren voor verschillende soorten beweging, waaronder de versnellingsmeter, een ingebouwde hartslagmeter, gps en wifi van je iPhone. Het resultaat is een totaalbeeld van je activiteiten gedurende de dag. De Activiteit-app op iPhone verzamelt alle gegevens over je activiteiten en trainingssessies, zodat je de geschiedenis hiervan in detail kunt bekijken. De Watch gebruikt deze geschiedenis om persoonlijke activiteitendoelen voor te stellen, belangrijke resultaten te belonen en je gemotiveerd te houden. Apple belooft een batterijduur tot 18 uur.

Apple Watch Sport
Apple Watch Sport

De Apple Watch is verkrijgbaar in twee maten: 38 mm en 42 mm. Daarnaast zijn er drie verschillende collecties: Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Watch Edition. De Apple Watch Sport†is een horloge van licht geanodiseerd aluminium in zilver en spacegrijs. Het Sport-model heeft een Retina-display dat door gehard Ion-X-glas wordt beschermd, en een bijpassend sportbandje van hoogwaardig fluoroelastomeer dat verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren.

De horloges uit de Apple Watch-collectie bevatten kasten van gepolijst roestvrij staal en spacezwart roestvrij staal en hebben een Retina-display dat door saffierkristal wordt beschermd. Voor deze collectie zijn drie verschillende leren bandjes verkrijgbaar, een roestvrijstalen schakelarmband, een Milanees bandje en een zwart of wit sportbandje. De horlogekasten uit de Apple Watch Edition-collectie zijn speciaal gemaakt van 18-karaats rosť- of geelgoud dat is ontwikkeld tot een metaal dat tweemaal zo hard is als standaardgoud. Het Retina-display wordt beschermd door gepolijst saffierkristal en de horloges zijn verkrijgbaar met verschillende uniek ontworpen bandjes met een gesp van 18-karaats goud.†

Om de Apple Watch te gebruiken is een†iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 of iPhone 6 Plus met iOS 8.2 (per direct beschikbaar) of hoger nodig. Het 'goedkoopste' Watch-model is de Watch Sport met 'instapprijzen' van 399 euro (38mm-model) en 449 euro (42mm-model). De reguliere Apple Watch kost 649 euro (38mm) of 699 euro (42mm) en voor de gouden Watch Edition moet je maar liefst 11.000 euro (38mm) of 13.000 euro (42mm) neertellen. Daarnaast is de Watch Edition ook beschikbaar in een uitvoering met een luxerere polsband voor 18.000 euro. Het is nog niet bekend wanneer de Watch-modellen in Nederland en BelgiŽ beschikbaar komen.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Apple