Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm6,0" (245 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG G Flex 1 Foto LG G Flex 2 Foto LG G Flex 3 Foto LG G Flex 4

Inleiding

De LG G Flex (D955 / D950 / D958) is een smartphone met een gebogen design: het toestel is voorzien van een 6-inch Plastic OLED (POLED) HD-display, dat niet alleen zeer dun en licht is, maar ook flexibel, waardoor het scherm met de behuizing mee is gebogen. Daarnaast heeft ook de batterij (3.500 mAh) een gebogen vorm dankzij nieuwe technologie van LG's afdeling LG Chem. Voordeel van het verticaal gebogen design is volgens LG dat de afstand tussen je mond en de microfoon als je de telefoon tegen je oor houdt kleiner is, wat zorgt voor een betere belkwaliteit. De geboden vorm zou het geluidsvolume met 3 decibel opvoeren in vergelijking met traditionele, platte smartphones. Verder kan je in landschapmodus fraai op IMAX-achtige wijze video's bekijken. Bijzonder is ook de "Self Healing"-coating op de backcover. Deze elastische coating zorgt ervoor dat het toestel uit zichzelf dagelijks kleine krassen en beschadigingen herstelt. De G Flex beschikt net als de LG G2 niet over toetsen aan de zijden: in plaats daarvan bedien je alles centraal vanuit een toets (de "Rear Key") aan de achterzijde. De G Flex draait op Android 4.2 en is tot slot uitgerust met een quad-core processor, een 13-megapixel camera, een 2,1-megapixel frontcamera 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0 en 32GB geheugen. Met de Dual Windows-optie kan je het display in twee stukken opsplitsen voor effectievere multitasking. Samsung introduceerde eerder met de Samsung Galaxy Round eveneens een gebogen smartphone. De G Flex is opgevolgd door de LG G Flex 2.

Verder lezen...

- LG G Flex hands-on test

Specificaties

De LG G Flex is voorzien van een 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor met 2 GB RAM. De LG G Flex heeft 32 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het vermogen van de accu bedraagt 3.500 mAh. Met de G Flex kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,1 megapixel. De camera op de LG G Flex heeft geen flitser. De LG G Flex is uitgerust met een OLED-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Een OLED display is helder display zonder achtergrondverlichting, waardoor het stroomverbruik lager ligt. Bijkomend voordeel is de grotere kijkhoek ten opzichte van traditionele LCD-schermen. Het scherm van de LG G Flex is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De LG G Flex is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG G Flex draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG G Flex

Van de LG G Flex staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G Flex is door 9bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het LG G Flex testoverzicht de testen

Specificaties LG G Flex

Algemeen
ProductLG G Flex
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht177 gram
Afmetingen161,0 x 82,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 800
Kloksnelheid4 core (max 2,3 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB
Scherm
Scherm6,0" (245 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB