Interessant:

Nieuwjaarswens steeds minder vaak per sms

nieuws 1 januari 2014 om 11:51

Steeds meer nieuwjaarswensen worden verstuurd via WhatsApp of soortgelijke diensten. De populariteit van sms neemt af. Bij KPN werden er zelfs meer dan 30 procent minder sms'jes verstuurd.

Tijdens de Nieuwjaarsnacht heeft KPN een duidelijke stijging in de netwerkbelasting waargenomen. Het netwerk van KPN liet een piek zien in het mobiele dataverkeer rond de jaarwisseling. Er werd maar liefst 7,5 Terabyte verbruikt aan data. Vorig jaar was dat nog 6,1 Terabyte. Dit is een stijging met 23% ten opzichte van vorig jaar. Er waren volgens KPN geen noemenswaardige vertragingen bij het afleveren van het dataverkeer. Via het nieuwe 4G netwerk van KPN werd tijdens de Nieuwjaarsnacht vier keer zoveel data verwerkt als overdag op 31 december.

Het KPN-netwerk handelde 8,5 miljoen sms-berichten af. Vorig jaar ging het om 12,8 miljoen sms'jes. Een daling van meer dan 30%. Het aantal telefoongesprekken steeg dit jaar. Er werden bijna 5 miljoen gesprekken gevoerd rond de jaarwisseling. Vorig jaar ging het om 4,7 miljoen telefonische Nieuwjaarswensen.

Ook T-Mobile zag een groei in het gebruik van mobiel internet tijdens de Nieuwjaarsnacht. In vergelijking met hetzelfde tijdsvlak (23.00 – 01.00) vorig jaar groeide het dataverbruik over het T-Mobile netwerk met 42%. In onder meer Groot Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht verstookten klanten ook veel data via het 4G-netwerk van T-Mobile. In de gebieden met 4G-dekking verliep 25% van het dataverkeer via het nieuwe netwerk. Dit zorgde voor een ontlasting van het 3G-netwerk. Dit droeg er mede aan bij dat T-Mobile klanten in de meeste gevallen probleemloos gebruik konden maken van mobiel internet tijdens Oud & Nieuw.

portablegear.nl