Interessant:

Huawei Mate 20 lite heeft twee dubbele camera's

nieuws 31 augustus 2018 om 14:04

Huawei het eerste lid van de nieuwe Huawei Mate 20 familie aangekondigd, de Huawei Mate 20 lite. De rest van de nieuwe Mate 20 toestellen wordt op 16 oktober gelanceerd. De Mate 20 lite is een midrange telefoon, met twee dubbele camera's.

“De Mate 20 lite is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional. De Mate 20 lite biedt de ideale combinatie van beauty & brains: met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje." aldus Huawei in het lanceringspersbericht.

Geen Android Pie, wel slim

De Mate 20 lite draait op EMUI 8.2 en – helaas – nog op Android Oreo. Huawei heeft onder de noemer Artificial Intelligence een aantal nieuwe handigheidjes in het toestel gestopt. De smartphone zorgt er bijvoorbeeld voor dat wanneer de verbinding wegvalt – bijvoorbeeld wanneer je in een lift stapt - het gesprek ‘on hold’ wordt gezet in plaats van het af te breken. Om zodra het kan de verbinding automatisch te herstellen. Kunstmatige intelligentie AI in de smartphone zorgt onder alle omstandigheden voor de beste gespreksomstandigheden: door optimale noise cancelling bij telefoongesprekken in een luidruchtige omgeving; en het automatisch verbeteren van de verstaanbaarheid wanneer er wordt gefluisterd. 

Huawei Mate 20 lite - Achterkant gouden uitvoering
Huawei Mate 20 lite - Achterkant gouden uitvoering

Vier AI-camera's

De Mate 20 lite is uitgerust met twee tweevoudige camera's. Met twee slimme camera's aan de voorkant en twee slimme camera's aan de achterkant maakt de Mate 20 lite goede foto's en selfies met indien gewenst leuke scherpte-diepte-effecten. De 24 megapixel camera aan de voorkant legt het beeld vast en een 2 megapixel hulpcamera zorgt voor diepte in de foto. Deze dubbele camera zorgt voor een perfecte selfie-kwaliteit en een fantastische beeldkwaliteit bij video calls. Aan de achterkant van het toestel is een 20 megapixel camera en een 2 megapixel camera. De door AI gedreven camera herkent de omgeving en past zich daarop aan. Met meer dan 500 scenario’s kan de camera zich aan vrijwel elke situatie aanpassen om de best mogelijke fotokwaliteit te garanderen.

Huawei Mate 20 lite - Dubbele camera blauwe uitvoering
Huawei Mate 20 lite - Dubbele camera blauwe uitvoering

Het toestel draait op een Kirin 710 processor met 4 GB geheugen en 64 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. De 3.750 mAh batterij is meer dan voldoende voor een complete dag gebruik. Het toestel heeft een FullHD+ FullView beeldscherm van 6,3-inch, met 4% groei in de screen-to-body ratio in vergelijking tot zijn voorganger. De Mate 20 lite is vanaf 10 september verkrijgbaar in de kleuren zwart (black), blauw (sapphire blue) en goud (platinum gold) met een adviesprijs van 399 euro. De Mate 20 lite volgt de Mate 10 lite uit 2017 op.

Update: eind oktober introduceerde Huawei de Mate 20 en de Mate 20 Pro, de twee andere toestellen in de Mate 20 reeks.

portablegear.nl