Interessant:

Huawei met Mate 10 Pro en Mate 10 Lite

nieuws 17 oktober 2017 om 12:44

Huawei heeft de Mate 10 Pro en de Mate 10 Lite geïntroduceerd. De Mate 10 Pro is een high-end toestel met een speciale Artificial Intelligence chipset. De Huawei Mate 10 Lite is een ideaal toestel voor de jonge social savvy gebruiker.

"We staan aan het begin van een spannend tijdperk. Artificial Intelligence (AI) is niet langer een toekomstvisie, maar verweven met ons dagelijks leven. AI kan de gebruikerservaring versterken, waardevolle diensten leveren en productprestaties verbeteren”, zegt Richard Yu, CEO van Huawei Consumer Business Group. “De Huawei Mate 10 Serie introduceert de eerste mobiele AI-specifieke Neural Network Processing Unit, een lancering van een nieuw tijdperk van intelligente smartphones."

Huawei Mate 10 Pro

De 6-inch grote Huawei Mate 10 Pro beschikt over FullView Display met een 18:9-OLED-beeldscherm, een nauwelijks zichtbare rand, een hoge screen-to-bodyverhouding en HDR10, voor een dynamische videoweergave en een levendige kleurenweergave. Het 3D-glas van dit iconische toestel is aan de vier zijden elegant en symmetrisch afgerond, voor een ergonomische grip. De reflecterende strook aan de achterzijde vestigt de aandacht op de nieuwe, dubbele Leica-camera. De Huawei Mate 10 Pro is de eerste toestel met de nieuwe Kirin 970-processor. De Kirin 970 kreeg een geavanceerde TSMC 10nm-processor en beschikt over een octa-core ARM Cortex-CPU, een Mali G72 12-core-GPU en een nieuwe dubbele beeldsignaalprocessor (ISP), voor slimme fotografie gebaseerd op AI.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Samen met Leica heeft Huawei dubbele lenzen voor de Huawei Mate 10 Pro ontwikkeld. Het toestel biedt een dubbele 12-megapixel RGB- + 20-megapixel monochroomsensoren, optische beeldstabilisatie (OIS), het grootste dubbele f/1.6-diafragma ooit, AI-gebaseerde bokeh en digitale zoomfunctie. De nieuwe realtimefunctie voor scène- en objectherkenning werkt met AI en selecteert automatisch de beste camera-instellingen op basis van het te fotograferen object en de omgeving. De camera biedt ook een geavanceerde, AI-gebaseerde digitale zoomfunctie en een AI-bewegingsdetector, voor heldere portretten en scherpere foto's van objecten.

Huawei Mate 10 Lite

Vanaf 8 november is ook de Huawei Mate 10 Lite verkrijgbaar in Nederland. Deze aanvulling op de Mate-familie is ideaal voor de jonge social savvy gebruiker die high-end foto’s en video’s wil kijken en maken. Bijzonder is dat de Mate 10 Lite voor én achter uitgerust is met een dubbele camera: voor de beste selfies gebruik je de gecombineerde 13 en 2 megapixel front dual-lens camera. Deze komt tot leven doordat de 13 megapixelcamera het beeld vastlegt, terwijl de 2 megapixelcamera de diepte toevoegt. De hoofdcamera overtreft dit met een 16 en 2 megapixel dual-lens camera. Ook het 5,9-inch scherm valt op. Dankzij Huawei’s FullView scherm, heeft de Mate 10 Lite met 83 procent screen-to-body ratio in vergelijking met de P10 Plus een 10 procent groter scherm. Netflixen in de trein zal nooit meer hetzelfde zijn.

Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 Lite

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Mate 10 Pro is leverbaar in drie kleuren: grijs, mocca en blauw. Het toestel is vanaf 23 november beschikbaar voor een adviesprijs van 799 euro. Voor 23 november is het toestel beschikbaar als Pre-Order met Moleskin Smart Writing Set ter waarde van 298 euro. Met dit kladbok sla je je notities en aantekeningen direct op in je Mate 10 Pro. De Huawei Mate 10 Lite is leverbaar in drie kleuren: Zwart, Goud en Blauw. Het toestel zal vanaf 8 november beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 349 euro.

portablegear.nl