Interessant:

Vivosmart 4 meet zuurstofniveau in je bloed

nieuws 31 augustus 2018 om 08:05

Garmin heeft op de IFA in Berlijn een nieuwe fitness-armband geintroduceerd, de Garmin Vivosmart 4. Deze band borduurt voort op de andere producten in de Vivosmart lijn, maar biedt voor het eerst de mogelijkheid om het zuurstofniveau in je bloed te meten.

Veel verbeteringen ten opzichte van voorgangers

De Vivosmart 4 lijkt erg op zijn voorganger, maar er zijn toch wel een flink aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de Vivosmart 4 Garmins een nieuwe hartslagsensor, VO2-max meting en stressniveaumeting. Echt innovatief is de Pulse Ox sensor. De Vivosmart 4 meet door middel van LED-techniek het zuurstofniveau in je bloed. Dit gebeurt ook 's nachts als je aan het slapen bent. Dankzij de waterdichtheid kan je met de Vivosmart 4 rustig zwemmen of douchen. Eén oplaadbeurt is voldoende voor een batterijduur van maximaal 7 dagen. Hierbij staat het scherm wel uit in de ruststand.

Body Battery index

Nieuw is ook de Body Battery index. Dit getal, een combinatie is van je stressniveau, je hartslag variabiliteit, je slaapkwaliteit en je activiteiten, informeert je over je persoonlijke energieniveau. De uitslag doet erg denken aan de levensbalk bij first-person-shooter games. Hoe hoger de waarde, hoe meer acties je kan ondernemen.

“De kwaliteit van je slaap speelt een cruciale rol in je fysieke gesteldheid” aldus Dan Bartel van Garmin. Hij vervolgt: “Slechte slaapkwaliteit kan leiden tot chronische aandoeningen. Met zijn compacte ontwerp is de Vivosmart 4 gemakkelijk 's nachts te dragen, waardoor je, in combinatie met de zuurstofmetingen, informatie krijgt om je gezondheid te verbeteren.”

De Vivosmart 4 heeft een adviesprijs van 130 euro en is verkrijgbaar in verschillende stijlvolle kleuren.

portablegear.nl


Gerelateerde producten