Interessant:

Sharp smartphone weer terug in Nederland

nieuws 31 augustus 2018 om 14:39

Na een afwezigheid van bijna 15 jaar start Sharp weer met de verkoop van telefoons in Nederland. Het bedrijf introduceert een drietal nieuwe telefoons, waar het accent op de beeldschermtechnologie ligt.

Sharp is na jarenlang afwezig te zijn geweest weer terug op de Europese en Nederlands smartphonemarkt. Begin jaren 2000 was Sharp onder andere via Vodafone in Europa verkrijgbaar. Het Japans merk introduceerde toen ook de eerste 1-megapixel cameratelefoon, de grote concurrent voor de enige cameratelefoon van toen, de Nokia 7650. In de tijd dat het merk niet actief is geweest in Europa heeft het wel continu telefoons ontwikkeld voor haar eigen Japanse thuismarkt. Sharp is samen met Sony marktleider in Japan.

In Nederland komt het bedrijf nu met de Sharp B10, de Sharp AQUOS C10 en de Sharp AQOUS D10. Wat direct opvalt aan de toestellen is het bijna randloze ontwerp in combinatie met kwalitatief hoogwaardige schermen. De modellen ogen compact ondanks de schermgroottes van 5,5 tot 5,99-inch. De C10 en D10 bieden dankzij AQUOS-technologie fraaie beelden in full HD-kwaliteit.

Sharp AQUOS D10

De Sharp AQUOS D10 is het topmodel van de range. Het toestel heeft een 5,9-inch groot scherm met een fullHD+ resolutie van 1.080 x 2.160 pixels. De hoofdcamera heeft een optische zoomfunctie. Ook bij weinig licht levert de camera dankzij de dubbele camera goede foto’s af. De 16-megapixel selfiecamera maakt scherpe selfies en ontgrendelt het apparaat via gezichtsherkenning. Het opslaggeheugen van 64 GB kan worden uitgebreid met een micro-SD-kaart en biedt voldoende ruimte voor foto's, muziek en apps. Er is ook ruimte voor een tweede SIM-kaart.

Sharp AQUOS D10
Sharp AQUOS D10

Sharp AQOUS C10

De AQUOS C10 heeft en bijna randloos full HD LCD-scherm van 5,5-inch, dat 87,5 procent van de voorkant van de smartphone beslaat. Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele camera. Die bestaat uit een 12-megapixel-sensor met een diafragma van f/1.75 en een 8-megapixel-sensor met een f/2.0-diafragma. Zelfs in situaties met weinig licht, zoals bij een concert, kampvuur of in de schemering, schiet de dubbele camera goede beelden dankzij de hoge lichtsterkte van beide sensoren. De camera aan de voorzijde is uitgerust met een 8-megapixel sensor met een f/2.0 diafragma. Het interne geheugen van 64 GB kan worden uitgebreid met een micro-SD-kaart. Ook in dit toestel is ruimte voor een tweede simkaart.

Sharp AQUOS C10
Sharp AQUOS C10

Sharp B10

De SHARP B10 is een entry-level telefoon, en al enige tijd in Nederland te koop. Het 5,7-inch HD scherm met een resolutie van 720 x 1.440, bedekt tachtig procent van de voorkant van het apparaat. De achterkant van de B10 is uitgerust met een vingerafdruksensor, maar ontgrendelen via Face Unlock kan ook. Ondanks zijn aantrekkelijke prijs biedt de B10 wel een dual-camera, die is opgebouwd uit een 13 megapixel camera met een f/2.0 diafragma en een groothoekcamera met een 8-megapixel-sensor. De dekkingshoek van de 120-graden camera maakt weidse landschapsfoto's en groepsfoto's mogelijk. De camera aan de voorzijde fotografeert met een 13-megapixel-sensor en een diafragma van f/2.2. Het interne geheugen van 32 GB kan met een SD-kaart dus worden uitgebreid tot 128 GB. De batterij is met 4.000 mAh bovengemiddeld.

Sharp B10 ook met dubbele camera
Sharp B10 ook met dubbele camera

De IFA 2018 is het officiële startsein voor de terugkeer van Sharp op de Europese smartphonemarkt. "We kondigen onze comeback met trots aan", zegt Yoshihisa (Bob) Ishida, Executive Vice President Sharp, Chief Executive Officer Europe Business. "We profiteren daarbij van tientallen jaren research en development in de mobiele telefoonsector. Als het gaat om ontwerp, resolutie en beeldkwaliteit plukt de consument daar nu ook de vruchten van."

portablegear.nl