Interessant:

PlayStation VR komt in oktober voor 399,99 euro

nieuws 16 maart 2016 om 10:51

Sony heeft officieel de PlayStation VR-headset voor de PlayStation 4 gepresenteerd. De virtual reality-headset verschijnt in oktober in Nederland en krijgt een prijs van 399,99 euro.

De PlayStation VR-headset, die eerder bekend was onder de codenaam codenaam Morpheus, is als losse headset te koop, maar dient in combinatie met een PlayStation 4 te worden gebruikt. Sony verwacht dat er 'meer dan 50 games' voor de VR-headset beschikbaar komen tussen de lancering in oktober en het einde van het jaar. Bij de lancering komt The Playroom VR beschikbaar als gratis download in de PlayStation Store voor alle bezitters van een PS VR-headset. In The Playroom VR vind je zes spelletjes, waarmee je aan vrienden en familie de mogelijkheden van virtual reality kan demonstreren.

PlayStation VR-headset voor PlayStation 4
PlayStation VR-headset voor PlayStation 4

Bij de aankoop van een PS VR-headset krijg je ook een PlayStation VR Demo Disc met verschillende demo's van de eerste games voor de headset. De losse PS VR-headset verschijnt in oktober in onder meer de Benelux voor een prijs van 399,99 euro. Dit jaar komen ook high-end VR-headsets voor de PC in Nederland beschikbaar met de consumenteneditie van de Oculus Rift (699 euro) en de HTC Vive (899 euro).

PlayStation.Blog