Interessant:

HTC en Under Armour komen met UA HealthBox

nieuws 8 januari 2016 om 10:35

HTC en Under Armour komen met de UA HealthBox, een connected fitnesssysteem dat de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl en fitheid (waaronder slaap, activiteit en voeding) meet, bewaakt en beheert.

De UA HealthBox is ontworpen en gefabriceerd door HTC. Het systeem wordt aangedreven door UA Record. Het connected fitnesssysteem bestaat verder uit de toepassingen UA Polsband, UA Hartslagband en UA Weegschaal, die allen met elkaar verbonden zijn. Vanaf je HTC- of andere Android- en/of iOS-telefoon functioneert UA Record als het dashboard voor je dagelijkse activiteiten die bepalen hoe je je voelt. 

De UA Polsband is zo ontworpen dat je deze de gehele dag kunt dragen. Het volgt je dagelijkse activiteiten, trainingen en let zelfs op je slaap. Gedurende de gehele dag kun je je activiteiten vastleggen, waardoor je jezelf een dagelijkse doel kunt stellen en je vooruitgang kunt meten. De UA Polsband maakt gebruik van een naadloze band met daarin een scherm dat onopvallend is verborgen onder een buitenlaag van rubber. Hierdoor verdwijnt de technologie uit beeld, zodra deze niet in gebruik is. De band biedt een geavanceerde workout-modus met een scherm dat actief blijft tijdens de training. Verder beschikt de band over een LED die de hartslagzone aangeeft zodra de UE Polsband wordt gekoppeld met UA Hartslagband. De UA Polsband is verkrijgbaar in de kleur zwart, met een rode structuur aan de onderkant.

HTC UA Healthbox
HTC UA Healthbox

De UA Hartslagband is een compacte hartslagmeter. De chest strap en uitneembare sensor helpen je slimmer te trainen, terwijl je tegelijkertijd de intensiteit van je trainingen kunt monitoren. UA Hartslagband geeft je een nauwkeurige berekening van de verbrande calorieën tijdens het sporten. In combinatie met de UA Record-app kun je via UA Hartslagband je hartslagzones aanpassen.

De UA Weegschaal is een fraai vormgegeven, via Wi-Fi aangestuurde weegschaal die is voorzien van een iconisch, cirkelvormige ontwerp. De weegschaal beschikt over een glasplaat, waarbij gebruik gemaakt is van een geavanceerde en geleidende verftechnologie die ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je gewicht en het percentage lichaamsvet. De achter het glas verborgen LED-display zorgt ervoor dat techniek onzichtbaar is wanneer deze niet in gebruik is. De weegschaal biedt ondersteuning tot acht gebruikers en synchroniseert met de individuele UA Record-app van gebruikers om trends na te gaan. Het gewicht is hierbij onderdeel van hun totale dashboard. UA Weegschaal wordt geleverd in de kleur zwart, met een rode textuur aan de onderkant.

De UA HealthBox zal in eerste instantie in de VS beschikbaar zijn vanaf 22 januari 2016. Een verdere internationale uitrol voor de UA HealthBox staat gepland in de loop van 2016.

portablegear.nl