Interessant:

HTC Vive in april 2016 beschikbaar

nieuws 10 december 2015 om 12:36

HTC belooft de HTC Vive virtual reality-headset in april 2016 voor consumenten op de markt te brengen. De VR-headset werd begin 2015 aangekondigd, maar de release is al verschillende malen uitgesteld.

De HTC Vive VR-headset, waartoe HTC een strategische samenwerking met softwareontwikkelaar Valve sloot, biedt, aldus HTC "een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving".

HTC Vive VR-headset
HTC Vive VR-headset

De HTC Vive werd in maart 2015 op het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd, maar de release van  de consumenenteneditie van HTC Vive VR-headset werd uitgesteld "tot begin 2016". Nu laat HTC weten dat de Vive voor consumenten echt in april 2016 op de markt moet komen. Begin 2016 zullen 7.000 Vive VR-modellen aan ontwikkelaars worden geleverd.

HTC zegt zich sinds de aankondiging van de HTC Vive te hebben gericht "op het ontwikkelen van content, het verfijnen van het hardware-design en de gebruikservaring en het bouwen van relaties met nieuwe partners, zowel binnen als buiten de gaming-industrie."

Volgend jaar staat ook de release van de concurrerende Oculus Rift VR-headset en de  en PlayStation VR-headset (Project Morpheus) op handen. Met de Samsung Gear VR ligt momenteel al wel een instapmodel VR-headset (voor smartphones) in de Nederlandse winkels.

HTC