Interessant:

Nokia-Siemens Networks joint venture ten teinde

nieuws 1 juli 2013 om 09:52

De joint venture Nokia-Siemens Networks komt ten einde: Nokia koopt het 50 procent belang van Siemens in het samenwerkingsverband voor een bedrag van 1,7 miljard euro.

De joint venture Nokia-Siemens Networks heeft daarmee zes jaar bestaan. Siemens wilde het belang in Nokia-Siemens Networks al langer verkopen om zich te richten op andere activiteiten. Nokia-Siemens Networks heeft 56.700 werknemers en levert netwerkapparatuur aan onder meer T-Mobile en Cisco Systems.

De transactie tussen Nokia en Siemens wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 afgerond. Nokia-Siemens Networks had al lange tijd moeite om winst te maken door de toegenomen concurrentie en de economische crisis. Om de winstgevendheid te verbeteren verkocht het bedrijf al eerder bedrijfsonderdelen die zich niet richten op de kerntaken en ontsloeg het een kwart van het personeel. 

Nokia-Siemens Networks verkocht onder meer de business-unit die netwerkapparatuur leverde voor WiMax, een draadloze technologie die inmiddels is voorbijgestreefd door het concurrerende LTE/4G. Dankzij de besparingen en verkopen wist Nokia-Siemens Networks vorig jaar voor het eerst winst te boeken.

De Volkskrant