Interessant:

Nokia rondt verkoop navigatiedienst HERE af

nieuws 7 december 2015 om 11:17

Nokia heeft de verkoop van haar navigatiedienst HERE aan een consortium van autobedrijven (Audi AG, BMW Group en Daimler AG) afgerond. Het Finse bedrijf ontvangt er uiteindelijk 2,55 miljard euro voor.

Na het afstoten van HERE, wat afgelopen augustus werd aangekondigd, bestaat Nokia nog uit twee pijlers: Nokia Networks (leverancier van breedband-infrastructuur-software en -services) en Nokia Technologies (technologische ontwikkeling en licenties). Nokia verwacht begin 2016 ook de overname van Alcatel-Lucent (voor 15,6 miljard euro) definitief te hebben afgerond, waarna het Finse bedrijf zegt "haar transformatie te hebben voltooid." Nokia Technologies heeft verder het plan eind 2016 weer smartphones onder de Nokia-merknaam op de markt te brengen.

Nokia rondt verkoop HERE af
Nokia rondt verkoop HERE af

In de auto-industrie ligt de focus van HERE op de ontwikkeling van nauwkeurige en accurate kaarten en op services voor geheel nieuwe rijervaringen, inclusief automatisch-gestuurd rijden. Autofabrikant Volvo maakt in haar ingebouwde Sensus-autosysteem ook gebruik van de HERE-navigatiekaarten.

Nokia