Interessant:

Sony onthult Xperia M5 en Xperia C5 Ultra

nieuws 3 augustus 2015 om 10:21

Sony heeft de Xperia M5 (een waterbestendige 5-inch smartphone) en de Xperia C5 Ultra (een 6-phablet) toegevoegd aan haar smartphone-assortiment. Het is nog niet bekend wanneer de toestellen naar Nederland komen.

De Sony Xperia M5  is voorzien van een 5-inch Full HD IPS-display met Sony's BRAVIA Engine 2-technologie en maakt gebruik van een 64-bit 2GHz octa-core MediaTek Helio X10-processor met 3GB RAM. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en dankzij ondersteuning van 4G/LTE kan je rekenen op downloadsnelheden tot 150 Mbit/s en uploadsnelheden tot 50 Mbit/s. Het toestel is waterbestendig (IP68-certificaat) en beschikt zowel aan de voorzijde als achterzijde over een krachtige camera. Aan de voorkant van de Xperia M5 vind je een een 13-megapixel Full HD selfie-camera, aan de achterkant een 21,5-megapixel Exmor RS-camera met Hybrid Autofocus (voor een snelle en accurate autofocus), Auto Scene Recognition (herkent tot 52 verschillende scenes en selecteert automatisch de optimale instellingen), 5x Clear Image Zoom (digitale zoom zonder detailverlies), videostabilisatie en een 4K-videorecorder. De Xperia M5 komt in een zwarte, witte of gouden uitvoering.

Sony Xperia M5
Sony Xperia M5

De Sony Xperia C5 Ultra draait op Android 5.0 Lollipop en beschikt over een 64-bit octa-core processor met 2GB RAM voor vlotte prestaties. Deze opvolger van de Xperia C4 biedt zowel aan de voorzijde als achterzijde een 13-megapixel camera. Met de PROselfie-camera aan de voorzijde (met Selfie Flitser en automatische sceneherkenning) maak je altijd heldere zelfportretten. Deze frontcamera beschikt verder over een 22mm groothoeklens, ingebouwde videostabilisatie en een Full HD-videorecorder. De camera aan de achterzijde is voorzien van een 25mm groothoeklens, een LED-flitser en eveneens van videostabilisatie en een Full HD-videorecorder. Evenals de Xperia M5 ondersteunt de Xperia C5 Ultra 4G/LTE voor hoge download- en uploadsnelheden. De Xperia C5 Ultra komt in het zwart, wit of lime-groen.

Er is nog geen bekendheid over de prijzen of over de beschikbaarheid in de Benelux van de Xperia M5 en de Xperia C5 Ultra. Beide toestellen verschijnen in eerste instantie vanaf midden augustus op opkomende markten, in zowel een single-sim als een dual-sim variant.

Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia C5 Ultra

Sony Mobile