Interessant:

HERE-navigatiekaarten in Volvo-auto's

nieuws 5 november 2015 om 13:04

Volvo gaat de komende jaren voor de ingebouwde navigatiesysteemen in haar auto's gebruik maken van kaarten van HERE, Nokia's voormalige navigatieservice.

Volvo's ingebouwde autosysteem, met de naam Sensus, biedt onder meer een navigatiedienst welke van de HERE-kaarten gebruik gaat maken. Volvo's eerste model met het Sensus-systeem is de Volvo XC90, Volvo's luxe SUV die eerder dit jaar op de markt is gekomen. Dankzij HERE krijgen Volvvo-bestuurders de beschikking over geavanceerde kaarten, gesproken rijaanwijzingen in meer 50 talen en een Local Search-functie om bijzondere punten in de buurt te vinden. Daarnaast kunnen zijn rekenen op Send-to-Car-functionaliteit (vooraf een route plannen op smartphone of tablet en deze direct naar de auto sturen) en Find Your Car (met je smartphone de locatie van je auto op een kaart achterhalen).

Volvo Sensus-systeem
Volvo Sensus-systeem

 "De teams van Volvo en HERE hebben een systeem ontworpen dat de veiligheid en het comfort van de bestuurder verbetert en tegelijkertijd prachtig in gebruik is, aldus Ogi Redzic, vice-president van HERE.

Nokia verkocht dit jaar haar HERE-navigatiedienst voor een bedrag van 2,8 miljard euro verkocht aan een consortium in de auto-industrie, bestaande uit Audi, BMW en Daimler.

HERE 360 (PDF)