Interessant:

Drie kwartier per dag op Facebook-app

nieuws 1 augustus 2015 om 11:13

1 op de 5 minuten gebruik van de mobiele telefoon in de Verenigde Staten wordt besteed aan een Facebook-app. Gemiddeld worden de apps van Facebook dagelijks 46 minuten op de smartphone bekeken.

Dat blijkt uit cijfers van Facebook over het tweede kwartaal van dit jaar. Uit de cijfers blijkt dat 1 op de 5 minuten gebruik van de mobiele telefoon in de Verenigde Staten wordt besteed aan een Facebook-app. Gemiddeld worden de apps van Facebook dagelijks 46 minuten op de smartphone bekeken door de Amerikanen - dit is overigens zonder dat de zeer populaire WhatsApp-dienst (sinds 2014 onderdeel van Facebook) is meegerekend. Per dag verwerkt Facebook op haar site 1,5 miljard zoekopdrachten.

Facebook heeft nu maandelijks 1,49 miljard actieve gebruikers, 13 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. 1,31 miljard van deze gebruikers maakten gebruik van mobiele apparaten, 23 procent meer dan vorig jaar. "Mobiel is de motor van onze opbrengsten-groei", meldde David Wehner, de financiele baas van Facebook, dan ook. De opbrengsten van Facebook bedroegen de afgelopen drie maanden 4,04 miljard dollar, tegenover 2,91 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Facebook Lite-app
Facebook Lite-app

Facebook-baas Mark Zuckerberg zei verder dat 3D-content (waartoe Facebook in 2014 VR-headset-fabrikant Oculus overnam) "het volgende grote ding" is na video, waarmee Facebook de afgelopen jaren ook enorm veel groei heeft weten te boeken.

The Telegraph