Interessant:

Angry Birds viert vijfde verjaardag

nieuws 13 december 2014 om 08:48

De Finse ontwikkelaar Rovio viert de vijfde verjaardag van Angry Birds met de release van de nieuwe episode 'Play the Next Level', die 30 levels bevat die zijn gecreeerd door fans.

De originele Angry Birds werd op 11 december 2009 uitgebracht en is inmiddels een bekende game onder jonge en oude gamers, dankzij miljoenen downloads. De Angry Birds-franchise is inmiddels uitgebreid met onder meer Angry Birds Rio, Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars I & II, Angry Birds Go!, Angry Birds Epic, Angry Birds Stella en Angry Birds Transformers. De laatste tijd gaat het Rovio echter minder voor de wind: mensen lijken inmiddels Angry Birds-moe te worden en het bedrijf moet veel werknemers ontslaan. Daarnaast krijgt Rovio kritiek op de opdringerige in-app aankopen in haar recentste Angry Birds-spelletjes. In 2016 moet er nog wel een Angry Birds-film in de bioscoop verschijnen.

"Toen we het eerste concept voor Angry Birds in december 2009 zagen, hadden we al wel een sterk vermoeden dat het een succes zou kunnen worden - maar we hadden niet kunnen dromen van de schaal waarop", vertelt Mikael HD, CEO van Rovio. "In de afgelopen vijf jaar is Angry Birds uitgegroeid tot een van herkenbaarste merken ter wereld en Rovio is gegroeid tot een wereldwijd entertainmentbedrijf, dat games, boeken, animaties, pretparken en andere producten - inclusief een film die in 2016 uitkomt - maakt".

Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars

Rovio