Interessant:

Angry Birds Star Wars beschikbaar

nieuws 8 november 2012 om 10:01

De Finse gameontwikkelaar Rovio heeft vandaag Angry Birds Star Wars - de eerste Angry Birds-game in het universum van Star Wars - uitgerold voor de iPhone, iPad en Android.

In Angry Birds Star Wars, dat afgelopen oktober reeds werd aangekondigd, gaat een groep Rebel birds de strijd aan tegen Imperial Pigs - alle vogels en varkens in de game zijn geinspireerd op Star Wars-karakters. Angry Birds Star Wars bevat meer dan 80 levels met iconische Star Wars-locaties als Tatooine en de 'Pig Star' (een varken-uitvoering van de Death Star).

"Dit is het soort creatieve partnership dat Star Wars in 35 jaar geliefd en levendig heeft gehouden", aldus Colum Slevin van Lucasfilm, de rechtenhouder van Star Wars.

Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars

Angry Birds Star Wars is beschikbaar voor de iPhone voor € 0,89 en in een HD-versie voor de iPad voor € 2,69. Het spel werkt vanaf iOS 4.3 en is geoptimaliseerd voor het 4-inch scherm van de iPhone 5.

De reguliere versie van Angry Birds Star Wars voor Android (vanaf versie 2.2) is gratis te downloaden in de Google Play Store. De HD-editie voor Android is beschikbaar voor € 2,69

Angry Birds Star Wars komt ook naar Windows Phone en Windows 8; informatie over de prijzen en beschikbaarheid voor deze platforms moet nog volgen.

Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars

Rovio