Interessant:

Angry Birds Epic wereldwijd beschikbaar

nieuws 12 juni 2014 om 10:00

Angry Birds Epic, de nieuwe free-to-play turn-based RPG met bekende Angry Birds-karakters van de Finse gameontwikkelaar Rovio, komt vanaf vandaag officieel wereldwijd beschikbaar voor iOS en Android.

Rovio introduceerde Angry Birds Epic reeds afgelopen maart: het spel werd gelanceerd met een zogenaamde 'soft launch' en was in eerste instantie†alleen beschikbaar in de iTunes Stores van Canada, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Nu Rovio de eerste feedback na deze soft launch binnen heeft, wordt het spel wereldwijd officieel gelanceerd voor iOS en Android.

Angry Birds Epic†bevat de karakters uit de voorgaande Angry Birds-games, maar de gameplay is geheel anders. De game (die speelt op een fantasy-versie van Piggy Island) is een 'turn-based RPG', dat wil zeggen dat het meer een schaakspel is waarbij de vogels en varkens om de beurt tegen elkaar moeten vechten.

Angry Birds Epic†is free-to-play (dus gratis te downloaden), maar bevat in-app aankopen. Rovio's vorige Angry Birds-game, het racespelletje Angry Birds GO!, kreeg eerder bijzonder veel kritiek wegens de opdringerige in-app aankopen.

Angry Birds Blog