Interessant:

Angry Birds wordt verfilmd (in 2016)

nieuws 13 december 2012 om 11:15

De game Angry Birds†van de Finse fabrikant Rovio wordt verfilmd. Het is voor de Finnen te hopen dat de hype rond het spel nog enige tijd aanhoudt, want de film verschijnt pas in 2016.

Dat heeft Rovio bekendgemaakt op de derde verjaardag van Angry Birds (oorspronkelijk uitgebracht in 2009). Rovio Entertainment gaat de film zelf produceren en financiŽren. Speciaal voor de verfilming heeft Rovio producent John Cohen - bekend van de animatiefilm Despicable Me (in het Nederlands uitgebracht als Verschrikkelijke ikke) van Universal Pictures, ingehuurd. De film verschijnt pas in 2016.

"Ik ben erg enthousiast en vereerd dat ik met Rovio's ongelooflijke getalenteerde gamedevelopers en -artiesten kan samenwerken", aldus Cohen.

De Angry Birds-franchise wordt de laatste paar jaar zo uitgebuit dat de vraag is wanneer de oververzadiging zal overtreden. Er zijn al Angry Birds-knuffels, -pretparken en bordspellen en dit jaar verschenen twee nieuwe games in de serie: Angry Birds Space en Angry Birds Star Wars.

Angry Birds Space
Angry Birds Space

Rovio