Interessant:

Acer, Motorola, Nokia en Samsung winnen Telecom Awards

nieuws 4 december 2014 om 15:00

De eerste editie van de Telecom Awards is voor Microsoft een enorm succes geworden. De fabrikant sleept met haar Nokia Lumia toestellen maar liefst drie Telecom Awards in de wacht. Ook Acer, Motorola en Samsung vielen in de prijzen.

Afgelopen november sloegen zes Nederlandse tech- en telecomsites de handen ineen voor de organisatie van de onafhankelijke Telecom Awards. Fabrikanten werden in de gelegenheid gesteld zelf toestellen te nomineren in drie prijscategorieën, zodat van selectie op basis van eventuele persoonlijke voorkeur bij de juryleden geen sprake kon zijn.

Uitslag Telecom Awards 2014
Uitslag Telecom Awards 2014

In elke categorie zijn twee Telecom Awards uitgereikt; het beste product en de beste koop. De jury, bestaande uit experts van All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear heeft alle genomineerde toestellen onafhankelijk beoordeeld. Daarbij is gekozen voor een combinatie van benchmark tests en het beoordelen van de meest belangrijke functies van de toestellen door de zes juryleden.

Belangrijk daarbij waren onder andere de prestaties van de camera en de kwaliteit van het beeldscherm, het OS en de User Interface en de materiaalkeuze en esthetiek van de hardware. Voor het bepalen van de beste koop per categorie werden de actuele, gemiddelde verkoopprijzen genomen om tot een objectieve prijs-prestatie score te komen. Na het verzamelen en berekenen van alle beoordelingen, benchmarks en juryrapporten rolden de volgende zes winnaars uit de bus.

Motorola Moto G (2014) - Beste Product Entry-Level Tim Wijkman van GSM Helpdesk Nederland over de Moto G: "De Motorola Moto G werd zowel nationaal als internatonaal al geprezen vanwege haar zeer uitgebreide specificaties ten opzichte van haar lage prijs, en ook bij de Telecom Awards scoort het toestel hoge ogen. De Moto G zou het in het ‘Mid-Range segment’ zelfs geschopt kunnen hebben tot ‘beste koop’, maar aangezien de verkoopprijs van de Moto G onder de 200 euro ligt, heeft de Moto G een wellicht nóg mooiere prijs in de wacht weten te slepen: de Telecom Award voor de beste Entry Level smartphone!"

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Nokia Lumia 630 - Beste Koop Entry-Level Ron Smeets van Mobile Cowboys over de Nokia Lumia 630: "Microsoft heeft met de Lumia 630 een prijsdoorbraak voor A-merk smartphones weten te bewerkstelligen. Het toestel is een serieus alternatief voor iedereen die op zoek is naar een prima presterende smartphone met uitstekende specificaties en een prijskaartje dat (ruim) onder de 150 euro ligt. De Nokia Lumia 630 verdient met recht het predicaat ‘Beste Koop’ in deze categorie."

Nokia Lumia 630
Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 830 - Beste Product Mid-Range Eric van Ballegoie van Hardware.Info over de Lumia 830: "De Nokia Lumia 830 is de duidelijke winnaar van de mid-range categorie. Het apparaat zet solide scores neer waar het gaat om algehele prestaties, kleurweergave van het beeldscherm en werktijd op de accu. De Pureview camera heeft niet de allerhoogste resolutie, maar levert wel uitstekende plaatjes onder uiteenlopende omstandigheden. De prima bouwkwaliteit en afwerking, alsmede de snelle werking van Windows Phone 8.1 zorgden daarnaast voor hoge scores van de vakjury."

Nokia Lumia 830
Nokia Lumia 830

Acer Liquid Jade - Beste Koop Mid-Range Danijel Dercksen van All About Phones zegt over de Acer Liquid Jade: “De Acer Liquid Jade kent een bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding en is daarmee terecht Beste Koop in de Mid-Range categorie. Acer weet steeds beter meerwaarde voor haar klanten te creëren. Dit doet Acer door onder meer gratis TomTom-navigatie aan te bieden, en als een van de weinige fabrikanten dualsim-telefoons uit te brengen in Nederland. Deze Telecom Award is daar een positief resultaat van.”

Acer Liquid Jade
Acer Liquid Jade

Samsung Galaxy Note 4 - Beste Product High-End Dimitry Vleugel van Androidworld over de Galaxy Note 4: "De Samsung Galaxy Note 4 is het vlaggenschip van Samsung, een toestel waarmee het een stap voorwaarts heeft gemaakt qua design en beeldschermresolutie. De vierde generatie van deze phablet heeft ons wederom kunnen verrassen. Het metaal in de zijkant is een erg mooie toevoeging en het scherm is ronduit fantastisch. Met de Galaxy Note 4 heeft Samsung bewezen heer en meester te zijn in het phablet-segment, met nu dus ook als resultaat de Telecom Award voor Beste Product High-End."

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Nokia Lumia 930 - Beste Koop High-End Martijn van der Maas van PortableGear.nl over de Nokia 930: "De aantrekkelijke prijs in combinatie met één van de hoogste totaalscores maakt de Nokia Lumia 930 een terechte winnaar Beste Koop in de High-End categorie. De jury was met name onder de indruk van het prachtige scherm en de goede fotokwaliteit van de Lumia 930, zowel in het licht als in het donker.”

Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 930

Verantwoording De Nederlandse Telecom Awards 2014 zijn hiermee definitief toegekend. De vakjury heeft de afgelopen weken met vereende kracht toestellen beoordeeld, tests en metingen uitgevoerd en alle resultaten verwerkt om zo te komen tot een rangorde in drie prijklassen. De stemmen van alle juryleden hebben hierbij even zwaar geteld. De juryscores zijn toegekend voor materiaalkeuze, afwerking, ligging in de hand, kwaliteit van fysieke knoppen, esthetiek, uitrusting, beeldkwaliteit, kijkhoek van het scherm, fotokwaliteit, software look en feel, snelheid van het besturingssysteem, meerwaarde van meegeleverde apps en compleetheid van het ecosysteem. Deze juryscores telden voor 75% mee bij de totstandkoming van de score, de overige 25% werd bepaald op basis van benchmarkprestaties, accuwerktijd en de objectief meetbare nauwkeurigheid van het beeldscherm. Per categorie heeft het toestel met de hoogste score hierbij het predicaat “Beste Product” gewonnen, terwijl de “Beste Koop” is bepaald door de scores af te zetten tegen de gemiddelde winkelpijs per eind november.

portablegear.nl