Interessant:

Telecom Awards 2015: Samsung Galaxy S6 edge

nieuws 8 november 2015 om 12:18

Samsung wist dit jaar voor het tweede jaar op rij de meest prestigieuze Telecom Award in de wacht te slepen: de Samsung Galaxy S6 edge ging ervandoor met de prijs voor beste product in het high-segment.

De Samsung Galaxy S6 edge heeft een 5,1-inch Quad HD-display (met een resolutie van 1.440 x 2.560 pixels). Bijzonder is dat het display aan beide zijden van het toestel over de rand doorloopt, dit gebogen display wordt gebruikt om extra informatie te tonen. De hoofdcamera heeft een resolutie van 16-megapixel. De frontcamera moet het doen met 'maar' 5-megapixel. De combinatie van lichtsterke f1.9 lenzen en sensors met hoge resolutie zorgt voor degelijke foto's, ook bij weinig licht. Tot slot is het toestel voorzien van een krachtige 64-bit octa-core processor met 3GB RAM. Een microSD-kaartslot ontbreekt echter.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

De Samsung Galaxy S6 Edge wist in het testlab de volledig haalbare score te behalen op het gebied van algehele prestaties. Ook de resolutie en het contrast van het bijzondere gebogen beeldscherm leverde de Galaxy S6 Edge de volledig haalbare score op. De vakjury was daarnaast ook bijzonder gecharmeerd van het design en de materiaalkeuze van de Galaxy S6 Edge. Op cameragebied wist de Galaxy S6 Edge bij daglicht de beste resultaten weg te zetten van alle genomineerde smartphones. Met al deze topscores bleek de Galaxy S6 Edge een onneembare vesting voor andere genomineerde smartphones te zijn, waarmee de Galaxy S6 Edge zich de beste smartphone in het high-end segment (toestellen boven de 400 euro) van 2015 mag noemen.

Vorig jaar won Samsung ook de Telecom Award voor 'Beste Product High-End' voor de Samsung Galaxy Note 4.

Telecom Awards