Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Acer Liquid Jade 1 Foto Acer Liquid Jade 2 Foto Acer Liquid Jade 3 Foto Acer Liquid Jade 4

Inleiding

De Acer Liquid Jade (S55) is een Android 4.4-smartphone met een 5-inch display. Het toestel kent geen scherpe oppervlakten, omdat de randen van het krasbestendige Gorilla Glass 3-display gebogen zijn weggewerkt in de randen van de smartphone. De IPS-schermtechnologie en de "Zero Air Gap"-technologie zorgen voor een heldere weergave, perfect voor het bekijken van al die kostbare momenten die zijn vastgelegd met de 13-megapixel hoofdcamera met 0,3 seconden focustijd en f1.8 diafragma. Dankzij de ondersteuning van dual-sim kan je op de Liquid Jade twee simkaarten tegelijk gebruiken (er is een model met 2 simkaartsloten en er is een model waarop het microSD-kaartslot dubbelt als nanoSIM-kaartslot. Als je deze daartoe gebruikt, kan je het geheugen niet uitbreiden). Tegelijkertijd met de Liquid Jade is er ook een compatibele fitness-armband aangekondigd, de Liquid Leap. De Liquid Jade won de Telecom Awards 2014 voor beste smartphone in de categorie 'Beste Koop Mid-Range'.

Verder lezen...

- Acer Liquid Jade hands-on test

Specificaties

De Acer Liquid Jade is voorzien van een 1,3 GHz ARM Cortex-A7 quad-core processor met 1 GB RAM. De Acer Liquid Jade heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (MicroSD). Het vermogen van de accu bedraagt 2.100 mAh. Met de Liquid Jade kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Acer Liquid Jade is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Het scherm van de Acer Liquid Jade is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. Tot slot biedt de Liquid Jade dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken). De Liquid Jade is verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid Jade draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Jade

Van de Acer Liquid Jade staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid Jade is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Liquid Jade testoverzicht de testen

Specificaties Acer Liquid Jade

Algemeen
ProductAcer Liquid Jade
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen140,5 x 69,0 x 7,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB