Interessant:

Telecom Awards: Motorola Moto X Play

nieuws 6 november 2015 om 15:12

In het mid-range segment, het prijssegment voor smartphones tussen de 200 en 400 euro, is dit jaar de Motorola Moto X Play bekroond met de Telecom Award voor het beste product.

De Motorola Moto X Play heeft een groot 5,5-inch Full HD-display en een krachtige octa-core Qualcomm Snapdragon 615-processor. De (niet-uitneembare) 3.630 mAh batterij biedt een lange batterijduur, en met de 21-megapixel camera aan de achterzijde maak je fraaie foto's. Het toestel heeft een waterafstotend design (nano-coating) en aan de voorzijde vind je een 5-megapixel selfie-camera. Het toestel ondersteunt fast-charging (enkele minuten opladen voor een urenlang accuduur) met de optionele TurboCharger en maakt gebruik van een nanoSIM-kaart. 

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

De jury van de Telecom Awards schreef over het toestel: "De technische prestaties van het toestel zijn bovengemiddeld, mede doordat de Moto X Play op nagenoeg een onaangepaste en originele uitvoering van Android draait." Uit testen in het testlab bleek dat de Motorola Moto X Play dankzij de krachtige 3.630 mAh accu onnavolgbaar goede prestaties weet neer te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen. Het toestel kreeg van de jury verder hoge cijfers voor zowel de snelheid als de look and feel van het besturingssysteem. De Moto X Play wist daarmee de Telecom Award 2015 voor 'Beste product Mid-range' in de wacht te slepen.

Vorig jaar won Motorola ook een Telecom Award voor 'Beste Product Entry-Level' voor de Motorola Moto G (2014).

Telecom Awards