Interessant:

Gorilla Glass getest door MythBusters

nieuws 4 december 2014 om 16:35

Het populaire programma MythBusters†van Discovery heeft Gorilla Glass van Corning - gebruikt op veel smartphones - getest op haar robuustheid. Het materiaal bleek inderdaad bijzonder sterk en duurzaam.

De MythBusters deden een serie vergelijkende testen tussen een (oudere) smartphone zonder en een smartphone met Gorilla Glass. Op beide modellen krasten zij op het display met een sleutel: bij het oudere model leverde dat flinke krassen op, bij het Gorilla Glass-model waren er geen krassen te zien. Verder lieten zij een metalen balletje op het scherm vallen: bij de oudere smartphone leverde dat een compleet gebarsten display op, de smartphone met Gorilla Glass bleef ongeschonden.

Ten slotte vergeleken de†MythBusters de stevigheid van Gorilla Glass met de stevigheid van een voorruit van een auto door er met een luchtbuks op te schieten. Bij de voorruit ging de kogel door het glas heen en leverde dat veel schade op. Het Gorilla Glass was minder ernstig beschadigd - en de kogel ging er niet door heen.

Vorige maand onthulde Corning Gorilla Glass 4, de†nieuwste generatie krasbestendige Gorilla Glass. Eerder introduceerde het bedrijf†Gorilla Glass Antimicrobial†(met een†anti-bacteriŽle laag),†Willow Glass†(flexibele displaytechnologie) en†Lotus XT Glass†(dat bestand is tegen grote temperatuursverschillen).†

Corning Gorilla Glass
Corning Gorilla Glass

BusinessInsider