Interessant:

Motorola Moto G4 in drievoud aangekondigd

nieuws 18 mei 2016 om 20:57

Motorola komt met een drietal nieuwe Moto G telefoons, de Moto G4, Moto G4 Plus en de Moto G4 Play. De G4 en G4 Plus verschijnen nog voor de zomer in Nederland. De G4 Play komt kort naar de zomer.

De eerste Moto G werd in 2013 geïntroduceerd. De Motorola Moto G4 is de vierde generatie van de populaire Moto G serie. Dankzij de Moto G wist Motorola in 2015 bijvoorbeeld een marktaandeel van 18 procent in Brazilië te halen. In 2014 won Motorola met de Moto G2 de Telecom Award 'Beste Product Entry-Level'. Op dit moment is de Moto G3 nog verkrijgbaar.

Moto G4

De Motorola Moto G4 is een 5,5-inch Full HD smartphone met een 13 megapixel camera. De 5 megapixel selfiecamera is voorzien van een groothoeklens voor het vastleggen van extra veel beeld. Het rekenkundig hart van de Moto G4 bestaat uit een Snapdragon 617 processor met 2 GB RAM. De Moto G4 komt in twee varianten, één met 16 GB opslaggeheugen en één met 32 GB. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD kaart.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Moto G4 Plus

Motorola introduceert dit jaar ook een Plus uitvoering van de G4. Deze telefoon heeft dezelfde body, maar is voorzien van betere camera's. Zo heeft de hoofdcamera op de Moto G4 Plus een 16 megapixel resolutie met twee snelle focus methoden (laser en phase detect). Onderzoeksbureau DxOMark geeft de camera van de G4 Plus een score van 84, waarmee de camera volgens DxOMark beter is dan bijvoorbeeld de camera in de iPhone 6 en 6s. Ander verschil met de reguliere G4 is de geïntegreerde vingerafdruksensor.

Motorola Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus

Moto G4 Play

Ook de Play variant is een nieuwe toevoeging dit jaar. Daar waar de G4 Plus betere specificaties heeft, heeft de Moto G4 Play mindere specificaties, maar daarentegen weer een aantrekkelijkere prijs. Zo heeft de G4 Play een processor die al wat jaren oud is, maar toch voldoende kracht biedt voor basistaken. Fijn is wel dat er een kale Android-versie wordt meegeleverd, dus geen ongewenste software, of trager makende interfaces.

Motorola Moto G4 Play
Motorola Moto G4 Play

Beschikbaarheid Moto G4 serie

De Motorola G4 en G4 Plus verschijnen in juni in Nederland voor adviesprijzen van respectievelijk € 229 en € 269. De prijs van de G4 Play is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk minder dan € 200 bedragen. Deze telefoon zal in het derde kwartaal op de markt komen. Alle drie de toestellen zijn verkrijgbaar in de basiskleuren wit en zwart.

portablegear.nl