Interessant:

Telecom Awards 2015 gestart

nieuws 7 oktober 2015 om 12:41

Na een succesvolle eerste editie van de Telecom Awards in 2014, organiseren zes vooraanstaande telecom-websites ook dit jaar weer de Telecom Awards 2015. De prijzen worden 2 november uitgereikt aan de winnaars.

Op maandag 2 november worden de prijswinnaars van de Telecom Awards 2015 bekend gemaakt. In de drie belangrijkste prijssegmenten voor de smartphonemarkt worden totaal zes Awards uitgereikt. In ieder segment, bestaande uit smartphones tot 200 euro, smartphones met een prijs tussen de 200 en 400 euro en smartphones duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor zowel de beste smartphone in dat segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding.

Alle smartphone-fabrikanten zijn in de periode tussen augustus en september uitgenodigd om voor iedere categorie van de Telecom Awards hun allerbeste smartphone te nomineren. Het aantal fabrikanten dat dit jaar nominaties heeft ingestuurd voor de Telecom Awards is bijna verdubbeld. Voor optimale onafhankelijkheid, transparantie en meetbaarheid worden alle genomineerde smartphones in het testlab van Hardware Info onder exact dezelfde omstandigheden getest. Daarbij worden tests uitgevoerd met betrekking tot het beeldscherm, camera, prestaties, software en accu. De resultaten van deze technische vergelijking tussen alle genomineerde smartphones bepaalt al voor 50 procent de uitslag van de Telecom Awards.

De overige 50 procent van de score kunnen smartphone behalen tijdens uitgebreide testsessies met een vakjury bestaande uit afgevaardigden van AllAboutPhones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de zes telecom-websites achter de Telecom Awards. De vakjury beoordeelt de toestellen zoveel mogelijk uit het oogpunt van de consument. Daarbij wordt onder andere gekeken naar design, uitrusting en het gebruiksgemak van smartphones

De uitslag van de Telecom Awards 2015 is een optelsom van de vakjury-beoordelingen en de resultaten uit de testen van Hardware Info. De smartphones in ieder van de drie segmenten met de hoogste scores worden bekroond tot 'beste smartphone van 2015'. Daarnaast geeft de organisatie van de Telecom Awards in iedere categorie ook nog een Telecom Award weg voor de 'beste koop'. Voor deze Award is wordt ook de factor prijs meegewogen en wordt gekeken welke smartphones de beste verhouding hebben tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit.

De winnaars van de Telecom Awards 2015 worden op 2 november 2015 bekend gemaakt. De organisatie van de Telecom Awards maakt op 14 oktober bekend welke smartphones in iedere categorie zijn genomineerd voor een Telecom Award.

In 2014 was Microsoft de grote winnaar van de Telecom Awards, met maar liefst drie prijzen (Nokia Lumia 930, Nokia Lumia 830 en Nokia Lumia 630). De andere drie prijzen gingen naar Acer (Acer Liquid Jade), Samsung (Samsung Galaxy Note 4) en Motorola (Moto G 2014).

Winnaars 2014
Winnaars 2014

portablegear.nl