Interessant:

Nokia-merknaam blijft behouden voor entry-level telefoons

nieuws 28 oktober 2014 om 08:08

Microsoft neemt afscheid van de Nokia-merknaam voor haar Windows Phones, maar het iconische Finse merk zal vooralsnog wel blijven worden gebruikt voor goedkope entry-level telefoons.

Microsoft nam in september 2013 de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en dit jaar zal de transitie van de Nokia-merknaam naar de Microsoft-merknaam voor de Lumia Windows Phones plaatsvinden. Daarnaast is Microsoft mogelijk van plan om de naam van "Windows Phone" te veranderen in simpelweg "Windows", omdat dit marketingtechnisch interessanter zou zijn.

Microsoft trok eerder de stekker uit Nokia-toestellen zonder haar Windows Phone-besturingssysteem, zoals de Nokia X- en Nokia Asha-series. Toch lijkt Microsoft vooralsnog niet helemaal afscheid te nemen van Nokia. Microsoft-topvrouw Tuula Rytilä verklaart in een interview dat Microsoft "Nokia-merkproducten in de categorie entry-level telefoons, zoals de Nokia 130, zal blijven verkopen. Microsoft heeft hiertoe het Nokia-merk gelicenseerd". Dat laatste betekent waarschijnlijk dat Nokia de productie van deze toestellen zal uitbesteden.

Nokia 130
Nokia 130

PCMag