Interessant:

Nokia wil comeback maken op smartphone-markt

nieuws 22 april 2015 om 11:05

Volgens de laatste geruchten heeft Nokia plannen om in 2016 een comeback te maken op de smartphone-markt. De Finnen zouden daarnaast werken aan een virtual reality-kit.

Microsoft nam in september 2013 de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en heeft afscheid genomen van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones. Microsoft gebruikt het Nokia-label nog wel voor haar entry-level telefoons op opkomende markten. In het contract dat Nokia (nu onder de naam Nokia Technologies) bij de overname door Microsoft sloot, staat dat Nokia tot het eind van het derde kwartaal van 2016 geen smartphones op de markt mag brengen. Maar volgens de geruchten willen de Finnen na die datum een comeback maken op de smartphone-markt, inclusief geavanceerde virtual reality-technologie.

Nokia N1
Nokia N1

Nokia Technologies is het deel van Nokia dat is overgebleven na de overname van de apparaten- en dienstenafdeling door Microsoft. Het bedrijf richt zich nu op telecommunicatienetwerken (waartoe het onlangs Alcatel-Lucent overnam voor 15,6 miljard euro) en op het licenseren van haar meer dan 10.000 patenten aan andere bedrijven. 

Nokia gaat de smartphones waarschijnlijk niet meer zelf maken, maar zal de productie uitbesteden aan derde partijen. Vorig jaar kwam op deze manier de Nokia N1 op de markt, een door Foxconn gefabriceerde tablet, die erg populair is in China.

Pocket-lint.com