Interessant:

Huawei wordt sponsor van Ajax

nieuws 23 mei 2014 om 09:41

Ajax en Amsterdam ArenA hebben een partnerovereenkomst getekend met Huawei. Het Chinese telecombedrijf wordt†Official Partner van Ajax en businesspartner van de Amsterdam ArenA.

In de vijfjarige technologie-overeenkomst staat onder meer dat Huawei de grootste open wireless LAN infrastructuur van Nederland gaat opzetten in de Amsterdam ArenA. De Amsterdam ArenA en Ajax zullen door dit WiFi-netwerk in staat worden gesteld nieuwe diensten aan te bieden aan fans en bezoekers. Naar verwachting kunnen alle bezoekers van de ArenA vanaf begin 2015 het WiFi-netwerk optimaal gebruiken. Tijdens wedstrijden van Ajax zal het gebruik van WiFi gratis zijn.

De officiŽle partnerovereenkomst met Ajax zal drie jaar duren. In het sponsorpakket is afgesproken dat het merk aanwezig zal zijn tijdens wedstrijden van Ajax door middel van LED-borden en zichtbaarheid in de offline en online media van de club. Het pakket biedt Huawei de mogelijkheid om naamsbekendheid te verhogen en omvat verschillende elementen voor merkactivatie.

De samenwerking komt volledig overeen met de strategie van Huawei in Europa, die als†doel heeft samen te werken met gerenommeerde merken door hen te voorzien van innovatieve oplossingen en producten. Voor Ajax sluit de overeenkomst aan bij hun focus op China en de ambitie om fans de best mogelijke ervaring te bezorgen. De Amsterdam ArenA, het grootste stadion van Nederland dat ook wordt gebruikt voor concerten en andere evenementen, wil de beste en meest duurzame technologie aan haar bezoekers bieden. Huawei maakte afgelopen mei bekend†de komende drie jaar ook de hoofd- en shirtsponsor van de Parijse voetbalclub Paris Saint Germain te zijn. De Chinezen introduceerden onlangs de Huawei Ascend P7-smartphone in Nederland.

Edwin van der Sar, Chief Marketing Officer bij Ajax, meldt het volgende over de samenwerking: "We zijn verheugd deze overeenkomst te hebben ondertekend. Huawei is het grootste Chinese bedrijf in Nederland en past daarom perfect bij onze ambities. Bovendien is Huawei een zeer innovatief bedrijf en hun technologische oplossingen zullen ons in staat stellen gratis WiFi te bieden aan onze supporters. Zodat zij de beste voetbalervaring krijgen door bijvoorbeeld direct gedenkwaardige momenten te delen met vrienden tijdens de wedstrijd. Maar ook door de beschikking te krijgen over allerlei extra informatie en nieuws."

Wang Dexian, CEO van Huawei Technologies Nederland, zegt: "Huawei is verheugd om samen te werken met Ajax, een van de meest succesvolle voetbalclubs ooit, en met de Amsterdam ArenA, het meest vooruitstrevende stadion in Nederland, om zo onze langdurige betrokkenheid in Nederland te tonen. Sport is een zeer belangrijk onderdeel van onze merkstrategie en we werken daarom al samen met een aantal van de grootste clubs in de wereld. Deze strategische samenwerking zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe breedbandoplossing voor stadions in Nederland en aan onze innovatieve technologieŽn die fans en bezoekers nieuwe en betere ervaringen zullen brengen."

portablegear.nl