Interessant:

Archos wordt partner van Franse voetbalbond

nieuws 11 juni 2014 om 14:37

De Franse elektronicafabrikant Archos wordt de officiele technologiepartner van de FFF, de Franse voetbalbond. Met de deal willen Archos en de voetbalbond onder meer "de digitalisering van het Franse voetbal versnellen".

Wat er precies bedoeld wordt met de "digitalisering van het Franse voetbal" is echter niet helemaal duidelijk. Archos gaat vanaf begin 2015 in elk geval tablets verspreiden onder leden van de FFF (Fédération Française de Football), zodat zij "sneller en praktischer toegang krijgen tot informatie". De overeenkomst geldt voor de komende vier jaar.

"De Franse voetbalbond is zeer verheugd om met Archos samen te werken voor een periode van vier jaar. Met deze samenwerking zal de FFF overschakelen naar het digitale tijdperk door de modernisering van de uitrusting en de activiteiten. Het biedt haar competities, clubs en districten een steeds efficiëntere dienstverlening ", aldus FFF-voorzitter Noël Le Graët.

"We zijn er trots op om deel te nemen in de digitale transitie van de meest populaire sport in Frankrijk", voegt Loïc Poirier, CEO van Archos, aan de woorden van Le Graët toe. "Deze samenwerking zal ook een hoge zichtbaarheid geven aan Archos en ondersteunt onze marketingstrategie."

In Nederland wordt aankomend voetbalseizoen het Britse telecombedrijf Truphone de hoofdsponsor van Vitesse. Het Chinese technologiebedrijf Huawei is de komende jaren (technologisch) partner van Ajax en de Amsterdam ArenA.

Archos GamePad 2
Archos GamePad 2

portablegear.nl