Interessant:

Huawei wordt sponsor van NFL-team

nieuws 4 november 2014 om 12:46

Het Chinese Huawei wordt de komende jaren sponsor en "officiele technologische partner" van de Washington Redskins, een American Football Team uit de Amerikaanse NFL (National Football League).

De deal is een van de eerste grote sponsorshipdeals met een sportteam die Huawei in de Verenigde Staten heeft gesloten. Onderdeel van het partnership is dat Huawei een WiFi-netwerk gaat aanleggen voor FedExField, een van de grootste stadions in de National Football League. Ook gaan Huawei en Washington Redskins samen werken aan marketing en aan "additionele technologische oplossingen". De marketing van Huawei zal zich online (onder meer via sociale netwerken), op radio en televisie (in speciale Redskins televisieshows) en in het stadion (met verlichte billboards) tonen.

"Huawei is de ideale technologische partner, omdat Huawei enkele van 's werelds grootste stadions van een netwerk heeft voorzien en omdat zij samenwerken met veel van 's werelds grootste telecomoperators", aldus Mitch Gershman, directeur van de Washington Redskins.

Huawei maakte afgelopen mei bekend de komende drie jaar ook de hoofd- en shirtsponsor van de Parijse voetbalclub Paris Saint Germain te zijn. Tevens zijn de Chinezen de komende jaren "Official Partner van Ajax en businesspartner van de Amsterdam ArenA", waarbij Huawei ook in de ArenA voor een optimaal WiFi-netwerk gaat zorgen.

Huawei Ascend Mate7
Huawei Ascend Mate7

Huawei