Interessant:

Ziggo wordt hoofdsponsor Ajax

nieuws 7 november 2014 om 11:48

Ziggo is per 1 januari 2015 de nieuwe hoofdsponsor van Ajax. De merknaam Ziggo zal vanaf die datum op de officiŽle wedstrijdtenues van het eerste elftal en van Jong Ajax staan.

De vaste jaarlijkse vergoeding van het nieuwe sponsorcontract bedraagt Ä 8 miljoen. Daarnaast is een variabel deel van maximaal Ä 2 miljoen per jaar afgesproken. Het eerste half jaar zijn de vergoedingen Ä 4 miljoen vast en maximaal Ä 1 miljoen variabel. De overeenkomst heeft een looptijd van viereneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2019. Voor Ziggo bestaat de mogelijkheid tot opzegging na tweeŽneenhalf jaar. Hiervoor geldt een opzegtermijn van twaalf maanden.

Ajax behoudt de mogelijkheid om een apart sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd, de vrouwen en de zaterdagamateurs. Evenals de partnerrechten van sportpark de Toekomst is dit niet in de overeenkomst met Ziggo opgenomen.

Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax: "Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat. Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking."

Baptiest Coopmans, beoogd CEO van Ziggo na de overname door Liberty Global: "De mogelijkheid om shirtsponsor van Ajax te worden komt zelden voor. Ziggo kan zich als nieuw landelijk kabel- en mediabedrijf op een unieke manier presenteren door dit partnership. Het is een logische keuze voor beide partijen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over onze samenwerking."

Eerder dit jaar werd Huawei†Official Partner van Ajax. Daarnaast is in Nederland de Britse telecomoperator Truphone†sinds dit jaar†hoofd- en shirtsponsor van Vitesse.

Ziggo wordt hoofdsponsor Ajax in 2015
Ziggo wordt hoofdsponsor Ajax in 2015

Ajax