Interessant:

Samsung Galaxy S4: 40 miljoen verkocht

nieuws 25 oktober 2013 om 14:47

Volgens Samsung-topman J.K. Shin is de Samsung Galaxy S4 sinds de introductie wereldwijd inmiddels 40 miljoen keer verkocht.

Vijf dagen na de introductie stond de teller van het aantal verkochte Samsung Galaxy S4-modellen al op 4 miljoen. En maand na de lancering maakte Samsung bekend dat er 10 miljoen exemplaren van de Galaxy S4 waren verkocht. Na twee maanden waren dat er al 20 miljoen, waarmee de Galaxy S4 de snelst verkopende Android-smartphone ooit is. Volgens Samsung is nu - na ongeveer zes maanden - het aantal van 40 miljoen verkochte S4-modellen bereikt.

Het aantal van 40 miljoen betreft alleen het originele Galaxy S4-model: varianten als de S4 Active, S4 Mini en S4 Zoom zijn niet meegeteld, aldus J.K. Shin. De S4 doet het volgens Shin nog altijd goed op de markt, ondanks een recentelijk verkoopdipje (mogelijk door geruchten over de Galaxy S5 en door de introductie van de nieuwe iPhones).

De Galaxy S4 heeft de voorgaande Galaxy S3 echter nog niet ingehaald: daarvan zijn er meer dan 50 miljoen verkocht. Van de eerste drie S-modellen (S1, S2 en S3) zijn er in totaal meer dan 100 miljoen verkocht, maakte Samsung begin dit jaar (voor de introductie van de S4) bekend.

India Today