Interessant:

Samsung Galaxy S4: 4 miljoen verkocht in 5 dagen

nieuws 15 mei 2013 om 12:09

Samsung heeft een nieuw record gevestigd door in vijf dagen vier miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S4 te verkopen. Van de voorgaande Galaxy S3 werden de eerste 21 dagen 3 miljoen stuks verkocht.

Ondertussen loopt de teller van de Samsung Galaxy S4 razendsnel hoger op: inmiddels zouden er al 6 miljoen exemplaren van verkocht zijn. Samsung verwacht dat eind mei de teller van het aantal verkochte S4-exemplaren op 10 miljoen staat. Van de Galaxy S3 waren na 60 dagen 10 miljoen stuks verkocht en de Galaxy S2 deed er 150 dagen over om de 10 miljoen verkocht exemplaren te bereiken.

De Galaxy S4 (met Android 4.2) beschikt over een groot 5-inch Full HD Super AMOLED-scherm dat is voorzien van het robuuste Gorilla Glass 3, zodat je smartphone tegen een stootje kan. De smartphone herkent je gezicht, je stem en je bewegingen. Zo kun je met 'Samsung Smart Pause' het scherm bedienen met je ogen. Het beeld wordt automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. En als je je ogen weer op het scherm richt, gaat de video vanzelf weer verder. De Galaxy S4 herkent ook handgebaren. Met een simpele handbeweging zet je bijvoorbeeld het volgende muzieknummer op, scroll je door een webpagina of neem je met een nonchalante beweging een telefoongesprek aan.

De Samsung Galaxy S4 (16GB) is te koop voor een verkoopadviesprijs van 699 euro. 

Unwired View